Cultus Ružinov porušuje zákon, uvádza správa kontrolóra

Ružinovský miestny kontrolór Günther Furin predložil na zasadnutí miestneho zastupiteľstva správu o výsledku kontroly v miestnej dcérskej spoločnosti Cultus Ružinov a.s. V správe predloženej ružinovským poslancom na prerokovanie bolo zistených 32 porušení zákona v období rokov 2015 až 2016.

22.11.2016 17:00
debata

Podľa bratislavského mestského poslanca Jána Buocika kontrola napríklad zistila, že spoločnosť objednala bez verejného obstarávania ubytovanie za viac ako 6 700 eur. „Okrem toho uzavrela aj zmluvu na projekt rekonštrukcie Domu kultúry Ružinov za 4 600 eur s firmou, ktorá sa na verejnom obstarávaní ani nezúčastnila,“ povedal na tlačovom brífingu poslanec Buocik. Zároveň dodal, že v správe kontrolóra sa tiež uvádza aj to, že za verejné peniaze spoločnosť nakúpila mobilné telefóny značky iPhone bez toho, aby vyhlásila nejaké verejné obstarávanie.

Buocik už v minulosti kritizoval spoločnosť za nákup auta značky SUV Nissan v hodnote 27-tisíc eur pre riaditeľku Cultusu, ktoré používa aj na súkromné účely. „Kontrolór uviedol, že firma výberové konanie na nákup tohto auta nezrušila, keď sa prihlásil len jeden záujemca, čo mala urobiť,“ konštatoval Buocik. „Starosta Ružinova Dušan Pekár by mal k tomuto výsledku zaujať striktné stanovisko a odvolať celé vedenie predstavenstva spoločnosti Cultus,“ uzavrel Buocik. Za odvolanie vedenia Cultusu boli na zasadnutí aj ďalší ružinovskí poslanci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #Cultus