V Žiline sa vykoľajil osobný vlak, vlaky budú meškať

Na žilinskej vlakovej stanici sa vykoľajil osobný vlak. Pri nehode sa nik nezranil, no všetky vlaky prechádzajúce cez Žilinu budú meškať, uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

26.11.2016 16:02
debata

Osobný vlak ŽSR sa na železničnej stanici Žilina vykoľajil o 13:50, keď smeroval zo Žiliny do Čadce. Pri odchode sa na výhybke vykoľajil rušeň aj všetky štyri vozne vlakovej súpravy. „Pri nehode sa našťastie nikto nezranil, všetci cestujúci sa dostali bezpečne z vlaku a vrátili sa späť do železničnej stanice," uviedla hovorkyňa železníc.

ŽSR okamžite začali odstraňovať následky nehody, a to aj s pomocou špeciálneho žeriavu. Až do ich odstránenia je „prejazd vlakov cez železničnú stanicu Žilina je možný, avšak bolo treba úplne preorganizovať dopravu v železničnej stanici Žilina, v dôsledku čoho musia cestujúci počítať s meškaním“, dodala Pavliková.

Príčiny nehody sa vyšetrujú a výška škody zatiaľ nie je známa. „Železnice Slovenskej republiky sa ospravedlňujú cestujúcim za spôsobené komplikácie a robia všetko pre odstránenie vykoľajeného vlaku a opravu," dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #meškanie #vykoľajený vlak