Komplex Eurovea sa rozrastie, pozrite si vizualizácie

Komplex Eurovea sa na nábreží Dunaja rozrastie až po Most Apollo. Pribudnú obchody, byty, kancelárie a snáď aj lávka cez Dunaj pre peších. Projekt by mohol byť hotový v roku 2019.

01.12.2016 12:30
debata (15)
Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Pohľad zo... Foto: J&T Real Estate
eurovea3 Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Pohľad zo Starého Mosta.
Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Foto: J&T Real Estate
eurovea1 Vizualizácie komplexu Eurovea 2.

Obchodnú časť rozšíria o tri podzemné podlažia. Na dvoch bude parkovisko a na jednom obchodná zóna. Dve nadzemné poschodia budú patriť obchodným prevádzkam. Prenajímateľná plocha by sa mala rozšíriť o 25-tisíc m². Pribudnú aj byty a kancelárske priestory. Náklady by sa podľa odhadov mali vyšplhať na 300 miliónov eur.

Bratislavský komplex Galleria Eurovea slávnostne otvorili v roku 2010. V tom istom roku získal ocenenie Stavba roka. Porota vtedy stavbu ocenila za „celospoločenský prínos, citlivé začlenenie do okolia, znovuzrodenie promenády, ale aj kvalitné riešenia a realizáciu”. Pred dvoma rokmi komplex od írskeho developera Ballymore Properties kúpil Peter Korbačka z finančnej skupiny J&T.

Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Foto: J&T Real Estate
eurovea13 Vizualizácie komplexu Eurovea 2.
Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Foto: J&T Real Estate
eurovea12 Vizualizácie komplexu Eurovea 2.
Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Foto: J&T Real Estate
eurovea10 Vizualizácie komplexu Eurovea 2.
Vizualizácie komplexu Eurovea 2. Foto: J&T Real Estate
eurovea9 Vizualizácie komplexu Eurovea 2.

Rozšírenie bolo súčasťou dlhodobého plánu už od vzniku projektu. Počas výstavby prvej fázy v roku 2008 sa zmenila situácia na trhu a plánované rozšírenie odložili. Dnes Korbačka existujúcich 60-tisíc m² označuje za nedostačujúce a rozšírenie považuje za nevyhnutné.

Rok 2016 je podľa neho najúspešnejším rokom od otvorenia – nielen z pohľadu návštevnosti a tržieb ale aj z pohľadu 100-percentnej obsadenosti centra. „Napriek tomu Eurovea ešte stále nedosiahla svoje maximum a potenciál rásť je citeľný,“ dodal. Okrem lukratívnej polohy pri Dunaji centru pomohlo aj zlepšenie ekonomickej situácie a rozvoj v oblasti, ako znovuotvorený Starý most a spojenie s Petržalkou či zrekonštruované Šafárikovo námestie.

+9

„Najdôležitejšie pre nás bude zachovať viditeľnú kvalitu a výnimočnú architektúru, ktorú má existujúci projekt. Pôjde nám o plnohodnotnú extenziu a efektívne rozšírenie existujúceho projektu s ambíciou ešte rozšíriť centrum mesta pozdĺž rieky,“ uviedol Korbačka. V pláne je príchod nových značiek, ktorým doteraz nevedeli ponúknuť priestor, rozšírenie foodcourtu, zväčšenie počtu kinosál a rozšírenie promenády.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Eurovea