V Košiciach horela univerzita, požiar zničil strechu

Až do polnoci z piatka na sobotu likvidovali hasiči veľký požiar budovy Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika na rohu Moyzesovej a Kostlivého ulice v Košiciach.

09.12.2016 19:13 , aktualizované: 10.12.2016 09:35
debata (20)

Uviedol to ráno dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Kovaľ. Zhorela strecha a oheň poškodil časť budovy. Z budovy evakuovali niekoľkých ľudí, no našťastie nikto neutrpel zranenia. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa a určí ju až vyšetrovanie. Dnes by zhorenisko mala začať skúmať skupina expertov. Prípadom sa zaoberá aj polícia. Podľa odhadov predbežná škoda je milión až tri milióny eur.

Požiar vypukol v piatok pred šiestou večer na streche budovy a zasiahol všetky štyri časti. Na mieste zasahovalo vyše 30 hasičov z Košíc, Čane, zo Šace, z Moldavy nad Bodvou a aj hasiči závodnej požiarnej jednotky spoločnosti U.S. Steel Košice. Likvidácia požiaru trvala takmer šesť hodín s 12 kusmi hasičskej techniky.

Hovorkyňa univerzity Mária Hrehová uviedla, že zhorela celá strecha. Zatiaľ však nevedia, k akým škodám došlo vo vnútri budovy a aký je jej technický stav. Potvrdila, že dnes príde na zhorenisko expertná skupina. Uviedla, že momentálne univerzita nemá dostatok informácií a až na ich základe sa rozhodne o ďalšom postupe.

Ako informovala riaditeľka tlačového odboru ministerstva financií Alexandra Gogová, na miesto požiaru prišiel v piatok večer aj minister financií Peter Kažimír. „Budúcu stredu na rokovaní vlády navrhnem, aby boli vyčlenené prostriedky na okamžité začatie rekonštrukčných prác budovy zasiahnutej požiarom“, uviedol minister financií Peter Kažimír.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #požiar