V Bratislave vyhlásili stavebnú uzáveru v Hornej Mlynskej doline

Mestská časť Bratislava – Nové Mesto vyhlásila stavebnú uzáveru v lokalite Horná Mlynská dolina. "Konkrétne to je okolie Cesty mládeže od Červeného mosta po Sanatórium a pozdĺž lanovky zahŕňa aj časť Kamzíka," informoval Marek Poláček z Lesoochranárskeho zoskupenia VLK Malé Karpaty.

28.12.2016 15:55
debata

Vyhlásenie dočasnej stavebnej uzávery v tomto území schválili novomestskí miestni poslanci na decembrovom zasadnutí s tým, že lokality Rotunda, Snežienka a na Kamzíku pri televíznej veži budú mať v dokumentácii pre stavebnú uzáveru zadefinovaný osobitný režim pre činnosť v predmetnom území. V dôvodovej správe materiálu, ktorý predložili novomestským poslancom na decembrové zasadnutie píšu, že stavebnú uzáveru vydávajú na dobu určitú a to do doby kým neschvália územný plán zóny. Toto obdobie však nesmie byť však dlhšie ako päť rokov odo dňa právoplatnosti rozhodnutia.

Súčasťou návrhu na vydanie územného rozhodnutia musí byť projektová dokumentácia, potrebné je obstarať ju. „Vyhlásením stavebnej uzávery, s výnimkou niektorých objektov a predovšetkým vypracovaním územného plánu zóny, vznikne veľká prekážka proti tlaku developerov na neregulovanú výstavbu a komercializáciu tohto vzácneho rekreačného územia. Oblasť sa tak stane lepším miestom pre oddych,“ dodal Poláček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Nové Mesto #stavebná uzávera