Nesrovnal sa chce v roku 2017 zamerať na dopravu i cyklotrasy

Čistota verejných priestorov, doprava a príprava zákona o Bratislave sú priority hlavného mesta SR Bratislavy v tomto roku.

06.02.2017 14:57
debata

Ako povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, mesto chce do opravy takmer 30 km ciest, päť kilometrov chodníkov či 18 zastávok mestskej hromadnej dopravy investovať sedem miliónov eur. Nesrovnal tiež pripomenul, že na starostlivosť o zeleň chcú dať vyše štyri milióny eur.

Na revitalizáciu Námestia slobody v Bratislave vyčlenili na magistráte 120-tisíc eur, na projekt požičiavania bicyklov na ulici pôjde 460-tisíc eur. Projekt by chcel magistrát spustiť ešte v tomto roku. Na cyklotrasy má magistrát sumu takmer milión eur. Dobudovať chcú cyklotrasu Starohájska, zamerať sa chcú tiež na cyklotrasy Alstrova na Peknej ceste a Rožňavská v úseku Tomášikova pri železničnom nadjazde. V tejto sume sú tiež projektové dokumentácie na nové cyklotrasy ako napríklad Mlynská dolina-Lesopark, Trnavská – Bajkalská a cyklotrasa Košická.

Nesrovnal poznamenal, že pripravuje aj novelu Zákona o Bratislave, rokovať o nej chce s vládou a poslancami Národnej rady Slovenskej republiky. „Jedným z najväčších problémov Bratislavy je zákon, ktorý nezohľadňuje všetky potreby hlavného mesta, od financií, cez kompetencie, až po status Bratislavy ako hlavného mesta a postavenie Bratislavy ako samostatného územného celku,“ vysvetlil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal