Staromestskí poslanci schválili poplatok za rozvoj

Staromestskí poslanci schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o miestnom poplatku za rozvoj na území mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Rozhodli o tom na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. VZN nadobudne účinnosť 1. marca 2017.

07.02.2017 10:55
debata

V navrhovanom VZN o miestnom poplatku za rozvoj na území Starého Mesta je uvedené, že sadzba poplatku za každý aj začatý štvorcový meter podlahovej plochy nadzemnej časti stavby na celom území mestskej časti sa stanovuje pri stavbách na bývanie na 35 eur. Poslanci tiež odsúhlasili aj poplatok 10 eur za každý aj začatý štvorcový meter podlahovej plochy pri stavbách na pôdohospodársku produkciu, skleníkoch, stavbách pre vodné hospodárstvo a stavbách využívaných na skladovanie vlastnej pôdohospodárskej produkcie vrátane stavieb na vlastnú administratívu.

Od 1. novembra 2016 na Slovensku platí zákon o miestnom poplatku za rozvoj. Výnos z miestneho poplatku za rozvoj si hlavné mesto a bratislavské mestské časti rozdelia v pomere 68:32 v prospech mestských častí, ktoré budú tento poplatok aj vyberať.

debata chyba
Viac na túto tému: #poplatok za rozvoj