Ján Keselý zostáva na poste šéfa investícií kraja

Riaditeľ investícií Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ján Keselý nebude ďalej pôsobiť v pracovnej skupine, ktorá bola vytvorená pre plánovanú rekonštrukciu Divadla Aréna, pozíciu riaditeľa investícií BSK však naďalej zastávať bude.

17.02.2017 14:44
debata (1)

Na piatkovom zasadnutí zastupiteľstva ho z pracovnej skupiny odvolal predseda BSK Pavol Frešo. Týmto rozhodnutím tak reagoval na incident, ktorý sa stal v decembri 2016 na rokovaní o rekonštrukcii Divadla Aréna, pri ktorom Ján Keselý údajne fyzicky napadol ekonomickú riaditeľku divadla Zdenku Bothovú, a na ktorý v liste adresovanom samotnému Pavlovi Frešovi upozornil aj riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura.

Do pracovnej skupiny k rekonštrukcii divadla sa naopak vracia Zdenka Bothová, ktorá ju po incidente opustila.

Podľa poslanca BSK Vladimíra Slobodu sa však Keselý nezachoval vhodne. “Zároveň nepovažujem za vyriešené, že Ján Keselý bude len odvolaný z pracovnej skupiny a ani nepovažujem jeho ospravedlnenie za adekvátnu náhradu. Naďalej trvám na tom, že takáto osoba nemá čo na Úrade BSK hľadať a navyše sa nevhodným spôsobom Ján Keselý nezachoval po prvýkrát,“ povedal Sloboda.

Poslanca Slobodu následne v diskusii podporila aj poslankyňa BSK Jana Cigániková, podľa ktorej poslanci očakávali radikálnejšie riešenie v prípade človeka, ktorý “tu robí kšefty a ktorý tu dal skoro niekomu po hube“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Aréna #Ján Keselý