Obvinený bratislavský starosta Milan J. pozastavil členstvo v poslaneckom klube

Obvinený starosta bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves Milan J. pozastavil členstvo v poslaneckom klube bratislavského mestského zastupiteľstva.

29.03.2017 14:31
primacialny palac, mestske zastupitelstvo, Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Polícia 15. marca voči Milanovi J. vzniesla obvinenie z trestného činu nepriamej korupcie, ktorého sa údajne dopustil tým, že ako sprostredkovateľ ponúkol úplatok 5-tisíc eur zamestnancovi okresného úradu za vybavenie kladného stanoviska k zhodnocovaniu odpadov pre súkromnú spoločnosť.

Ako na mestskom zastupiteľstve povedal podpredseda Otvoreného klubu Branislav Kaliský, pozastavenie členstva bolo po dohode, starosta prišiel s tým, že tak chce urobiť až do vyriešenia problému. „My ako klub na to nevieme inak reagovať. Túto jeho iniciatívu sme prijali,“ dodal.

Milan J. na zasadnutí zastupiteľstva nie je. V prípade dokázania viny hrozia starostovi až dva roky väzenia.

Milan J. je starostom bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves od roku 2010, za bratislavského mestského poslanca ho zvolili v roku 2014. O verejné funkcie sa uchádzal postupne ako nominant politických strán Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) v roku 2006, Slovenská demokratická a kresťanská únia (SDKÚ-DS) v roku 2010 a strany Sieť v roku 2014.

Predsedom Otvoreného klubu bratislavského mestského zastupiteľstva je Juraj Káčer. Okrem neho a podpredsedu Branislava Kaliského sú členmi námestník primátora Milan Černý i poslanci Pavol Bulla, Izabella Jég, Gabriela Ferenčáková, Zdenka Zaťovičová, Katarína Augustinič a Richard Mikulec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #devínska nová ves