Falošný doktor pri Nitre si vymýšľa dopravné nehody a láka peniaze

Dve ženy v Nitrianskom kraji naleteli falošnému "doktorovi Matuškovi". Podvodník im rozpovedal vymyslenú historku o tom, že ich príbuzní mali dopravnú nehodu. Druhý účastník to údajne neohlási na polícii, ak mu zaplatia.

06.04.2017 12:00
debata

Koncom marca asi o jedenástej v noci zavolal údajný lekár 57-ročnej žene z okresu Levice. „Predstavil sa ako doktor Matuška, ktorý po dopravnej nehode ošetruje jej syna. Po niekoľkých nočných telefonátoch žene vysvetlil, že druhému účastníkovi nehody musí zaplatiť tritisíc eur a nadiktoval jej údaje, kde má peniaze poslať,“ priblížila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Hneď ráno išla žena na poštu, odkiaľ poslala do Maďarskej republiky na meno András Németh 1 500 eur. Až potom zistila, že jej syn je zdravý a žiadnu nehodu nemal.

Rovnaký prípad sa zopakoval o niekoľko dní v neskôr v okrese Komárno. Tentokrát zvonil falošný doktor okolo pol druhej v noci u starších manželov. „Dôchodkyni (74) oznámil, že jej syn mal dopravnú nehodu a v dôsledku zranenia, ktoré utrpel, nemôže rozprávať. Povedal jej, že druhý účastník nehody vec neoznámi na polícii, ak mu vyplatí 4 000 eur,“ povedala Bruchterová. Žena nakoniec zaplatila dvetisíc eur. Až keď ráno zavolali manželia synovi, dozvedeli sa, že je v poriadku. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #podvodník