Starosta Devínskej Novej Vsi Milan J. neodstúpi z funkcie

Obvinený starosta bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves Milan J. nemieni odstúpiť z funkcie starostu mestskej časti Bratislava - Devínska Nová Ves.

06.04.2017 21:05
debata

Oznámil to na zasadnutí mimoriadneho zastupiteľstva s tým, že sa cíti nevinný. Zároveň dodal, že legitimita mandátu je odvodená od občanov a on sa bude zodpovedať len im. “V tejto veci sa nebudem ďalej vyjadrovať, ani komunikovať s médiami, kým sa prípad nevyšetrí a neuzavrie,“ uviedol Milan J.

Devínsko-novoveskí poslanci z klubu Devínska Inak, ktorí mimoriadne zastupiteľstvo zvolali, naďalej v diskusii od starostu žiadali jeho odstúpenie z funkcie starostu, lebo podľa nich robí hanbu mestskej časti. “Pýtam sa, prečo sa občania nič nedozvedeli, prečo starosta obyvateľom Devínskej Novej Vsi nič nevysvetlil. Tak by sa k veci postavil chlap. Nech sa správa ako slušný a morálny občan a nech odstúpi,“ povedala poslankyňa Dana Hlaváčová-Vanková.

Poslankyňu Hlaváčovú-Vankovú doplnila poslankyňa Veronika Veslárová slovami, že obvinenie z korupcie je vážna vec a obvinenie muselo byť vydané na základe dôkazov. “Ako chce ďalej starosta Milan J. vykonávať svoju funkciu? Mal by dbať na dobré meno mestskej časti a mal by zabrániť tomu, aby sa meno Devínskej Novej Vsi spájalo s podozrením z korupcie,“ argumentovala Veslárová.

Polícia 15. marca voči Milanovi J. vzniesla obvinenie z trestného činu nepriamej korupcie, ktorého sa údajne dopustil tým, že ako sprostredkovateľ ponúkol úplatok päťtisíc eur zamestnancovi okresného úradu za vybavenie kladného stanoviska k zhodnocovaniu odpadov pre súkromnú spoločnosť. V prípade dokázania viny hrozí Milanovi J. trest až na dva roky väzenia.

Milan J. je starostom bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves od roku 2010, za mestského poslanca bol zvolený v roku 2014. O verejné funkcie sa uchádzal postupne ako nominant politických strán Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) v roku 2006, Slovenská demokratická a kresťanská únia (SDKÚ) v roku 2010 a strany Sieť v roku 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #devínska nová ves