V Partizánskom opravili krížovú cestu, ktorú spálili vandali

Spojili všetky sily a opravili krížovú cestu, ktorú im len pred pár dňami zničili a podpálili vandali.

10.04.2017 14:47
Partizánske, oprava, krizova cesta Foto: ,
V Partizánskom sa spojili obyvatelia a opravili krížovú cestu, ktorú im len pred pár dňami zničili vandali.
debata (1)

Ľudia v Partizánskom vybudovali na mieste zneuctenej krížovej cesty novú a dokonca ešte krajšiu. Všetko im to pritom trvalo iba 72 hodín, počas ktorých pridali ruku k dielu dobrovoľníci, kresťania a aj technické služby mesta Partizánske.

Krížovú cestu v Partizánskom zničili vandali a šokovali tým celé mesto. Kríže postŕhali a spolu s obrazmi nahádzali na jednu kopu a spálili.

Primátor meste Jozef Božik hneď po čine sľúbil, že mesto spraví všetko preto, aby krížová cesta do významného kresťanského sviatku Veľkej noci, mohla opäť slúžiť ľudom. A tak sa aj stalo.

„Za tieto dni sme zažili veľa zlého, ale aj dobrého, keď sa spojili ľudia, aby opravili to, čo zničili vandali,“ povedal primátor meste.

Nová krížová cesta je podľa primátora Jozefa... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
Partizánske, oprava, krizova cesta Nová krížová cesta je podľa primátora Jozefa Božika ešte krajšia ako tá, ktorá slúžila občanom predtým.

Nová krížová cesta je dokonca ešte krajšia, ako bola tá predtým. Samotné kríže sú o meter väčšie. „Tentokrát sme šli cestou odpustenia a nepodávali sme na páchateľov trestné oznámenie, ale ak sa to zopakuje, spravíme tak,“ dodal primátor s tým, že si budú krížovú cestu teraz viac všímať, aby sa podobný incident nezopakoval.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oprava #vandalizmus #Partizánske #Krížová cesta