V Trenčíne jazdil šofér napriek doživotnému zákazu. Navyše s 1,98 promile

Ako absolútne nepoučiteľný sa ukázal byť vodič z Trenčína. Ten vyfasoval doživotný zákaz sadnúť si za volant a nepriek tomu tak spravil.

12.04.2017 15:25
debata (2)

Ladislav (46) jazdil na Škode Favorit po Trenčíne. Pravdepodobne si myslel, že o štvrtej ráno nenatrafí na policajnú hliadku, ale stalo sa.

„Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky v pondelok nadránom zastavili a kontrolovali 46-ročného Ladislava. Vodiča policajti vyzvali k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a k vykonaniu dychovej skúšky,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Policajti podľa nej zistili, že vodič má neplatný vodičský preukaz a navyše je aj opitý. Namerali mu 1,98 promile alkoholu v dychu, pri opakovanej skúške bola táto hodnota dokonca ešte vyššia. „Ďalšou lustráciou policajti zistili, že Ladislav má súdom uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá všetkých druhov na doživotie,“ dodala Antalová.

Za uvedené skutky, ktorými sú prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia vyfasoval nepoučiteľný vodič obvinenie a teraz mu hrozí, že si bude spytovať svedomie za mrežami basy.

Hrozí mu totiž až dvojročný nepodmienečný trest.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #vodič #vodičský preukaz #opitý vodič