Nový park v Rači nebude, investor bude namiesto toho stavať

V bratislavskej mestskej časti Rača v lokalite Záhumenice nebude park s rozlohou 3 400 štvorcových metrov, ako sa pôvodne zamýšľalo, ale v lokalite vyrastie ďalšia výšková budova.

18.04.2017 10:35
stavba, žeriav, stavenisko, byty, budova,... Foto:
Ilustračná snímka.
debata (9)

Ako potvrdila hovorkyňa Rače Eva Miklánková, poslanci mestského zastupiteľstva ani na druhý raz neodsúhlasili zámenu pozemkov medzi mestskou časťou a investorom.

Investor ponúkal mestskej časti a mestu svoje pozemky s platným stavebným povolením na vybudovanie parku vrátane detského ihriska a výbehu pre psy a zároveň jeho zhotovenie za 150-tisíc eur. Zámenou chcel získať v rovnakej lokalite pozemky podobnej výmery patriace magistrátu. „Skupina občanov a poslancov z Rače však vyzvala poslancov mestského zastupiteľstva Bratislavy, aby zámenu nepodporili, pretože je údajne pre Raču aj hlavné mesto nevýhodná,“ uviedol starosta Rače Peter Pilinský.

Mestské pozemky, na ktorých stoja budovy a infraštruktúra projektov Radničné námestie Rača, Rača Tower a Rača Gate a pôvodne mali byť súčasťou zámeny, má najnovšie investor záujem odkúpiť alebo prenajať. Písomne už o to požiadal račiansku samosprávu.

“V programe mestského zastupiteľstva už opakované tretie hlasovanie o zámene pozemkov nie je. Náš stavebný úrad má dnes nulovú možnosť zastaviť výstavbu. Pokúsime sa s investorom diskutovať aspoň o jej rozsahu. Bol by som rád, keby sa aktivisti ospravedlnili svojim susedom v Rači za tento postoj, ktorým ich pripravili o nový park. Naopak, vystavili ich ďalšej výstavbe s jej všetkými negatívami,“ uzavrel Pilinský.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #výstavba #park #Rača #developer