V Bratislave zasahujú pre sneženie sypače, pluhovali už na Kolibe

Bratislava sa na avizované nepriaznivé počasie pripravila a v teréne sú mechanizmy zimnej údržby. Posyp a pluhovanie bolo nutné zabezpečiť na Kolibe, kde je husté sneženie.

19.04.2017 15:36
debata (2)

Mesto je pripravené operatívne zasiahnuť aj v ďalších problematických lokalitách. V prípade poklesu teploty pod nulu, bude vykonaný aj preventívny lokálny posyp, najmä mostov a kopcovitých úsekov. Informovala o tom Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

Likvidačný posyp a pluhovanie na Kolibe urobili na Kolibe. V prípade potreby sú v teréne ďalšie sypače, ktoré môžu kritické úseky posýpať či pluhovať operatívne. V prípade poklesu teploty pod nulu, budú preventívne vykonané likvidačné posypy v kopcovitých terénoch, ako sú napríklad Kramáre, Koliba či sídlisko Dlhé diely a na mostoch.

Sneženie Bratislavčanov nepotešilo. Foto: Robert Hüttner, Pravda
pocasie, zima Sneženie Bratislavčanov nepotešilo.

Hlavné mesto už zimnú pohotovosť ukončilo, avšak na základe predpovede počasia objednalo u svojho dodávateľa dva kusy sypačov s pluhom nad štyri tony na obdobie od 18. apríla predbežne do 21. apríla v závislosti od vývoja situácie. Mesto je s dodávateľom dohodnuté, že v prípade potreby bude k dispozícii viac mechanizmov, ktoré budú operatívne zasahovať. Výkony zimnej údržby pre mesto zabezpečuje zmluvná spoločnosť A.R.K. technické služby.

V hlavnom meste od rána padá dážď so snehom. Foto: Robert Hüttner, Pravda
pocasie, zima V hlavnom meste od rána padá dážď so snehom.

Magistrát zabezpečuje zimnú údržbu na cestách I. a II. triedy a prejazdných úsekoch ciest I. až III. triedy v celkovej výmere 4 374 518 metrov štvorcových. Starajú sa aj o zimnú údržbu námestí, verejných priestranstiev, zastávok MHD, chodníkov a lávok na mostoch vo výmere 306 937 metrov štvorcových.

V prípade snahy upozorniť na problémy zjazdnosti ciest využite kontaktné údaje mestského dispečingu:

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #počasie #sneženie