Silný vietor trápi Slovensko, vo viacerých okresoch lámal stromy

Silný vietor vyčíňa na celom Slovensku. V súvislosti so zlou poveternostnou situáciou zasahovali hasiči počas stredy a noci najmä pri technických udalostiach, na celom území až 103-krát.

20.04.2017 12:42
spadnuty strom Foto:
Spadnutý strom a elektrické vedenie v obci Chvojnica.
debata

Rušno v Trenčianskom kraji

Silný vietor vyčíňal najmä v Chvojnici (okres Myjava), kde lámal stromy. Plné ruky práce však mali hasiči aj v Prievidzkom okrese. „Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali v stredu v priebehu celého dňa v čase o 6.00 do 24.00 hodiny v súvislosti s veternou situáciou v Trenčianskom kraji celkom sedemkrát. Jednalo sa o odstraňovanie spadnutých stromov, konárov a elektrického vedenia zo štátnych ciest a miestnych komunikácií,“ povedal hovorca hasičov v Trenčíne Marián Petrík. Podľa neho bolo do akcie zapojených až 21 hasičov a sedem hasičských strojov.

Spadnutý strom a elektrické vedenie v obci... Foto: HaZZ Trenčín
chvojnica Spadnutý strom a elektrické vedenie v obci Chvojnica.

Najhoršia situácia bola v Chvojnici, kde z cesty odstraňovali spadnuté stromy a elektrické vedenie. Vietor vyvádzal aj v Šútovciach pri Prievidzi, priamo v Prievidzi, v Bzinciach pod Javorinou, či v Nimnici pri Púchove.

Najhoršia situácia bola v Bratislavskom kraji

Hasičov v Bratislavskom kraji vyslali do terénu v súvislostí s vetrom 28-krát. Išlo najmä o odstraňovanie spadnutých stromov na cesty a autá. Zasahovalo 31 hasičov, štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru mesta Stupava a nasadili 12 kusov hasičskej techniky. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a Záchranného zboru.

Osem zásahov pri Trnave

V Trnavskom kraji hasičov vyslali k ôsmim takýmto prípadom. Odstraňovali uvoľnený plech na streche budovy, spadnuté stromy z ciest a auta. Zasahovalo 22 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a nasadili osem kusov hasičskej techniky.

V pozore aj Banská Bystrica

Príslušníci v Banskobystrickom kraji zasahovali päťkrát. Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií, spadnutého telegrafného stĺpa cez železničnú trať a v jednom prípade hasiči odstraňovali strom, ktorý spadol na štátnu cestu a elektrickú trafostanicu. Zasahovalo 12 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a boli nasadené štyri kusy hasičskej techniky.

debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #vietor