Tráva v Trenčianskom kraji sa leta nedožije

Stroje na kosenie trávy dostali v Trenčianskom kraji tri nové kosiace ramená.

20.04.2017 13:44
kosačka, jar, kosenie, tráva, Foto:
Teleskopické rameno má dosah od 5,5 až do 7 metrov.
debata

Tie dosiahnu aj na trávu pri cestách, ktorú doposiaľ nebolo možné takýmto spôsobom pokosiť. Jedno z ramien má totiž dosah až do siedmych metrov. Kosiace ramená si prevzali správy ciest v Novom Meste nad Váhom, Prievidzi a v Považskej Bystrici.

„Novú pracovnú nadstavbu, ktorá je pripevnená k vozidlám začali využívať zamestnanci správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja bezprostredne po Veľkonočných sviatkoch,“ informoval Matej Plánek z Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Jedno z kosiacich ramien sa skladá z posuvného ramena a stranovej kosačky. „Ich využitie výrazne zvyšuje pracovný výkon stroja a to hlavne pri zvodidlách a pri práci v užších uličkách. Svojím teleskopickým ramenom ponúka nadstavba veľký dosah, ktorý je dôležitý pre účinné kosenie rozsiahlych svahov a strihanie živých plotov,“ dodal M. Plánek.

Teleskopické rameno má dosah od 5,5 až do 7 metrov a stranová kosačka do troch metrov. „Prepravná šírka pracovnej nadstavby je 2,5 metra, pričom sa ovláda pomocou automatizovaného systému ovládania,“ vysvetlil M. Plánek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #kosačka #kosenie