Policajti upokojovali muža na rímse 7-poschodovej bytovky

Takmer štyri hodiny trvala záchrana zúfalého 37-ročného muža v okrese Hlohovec, ktorý sa počas Bielej soboty pohyboval po rímse domu.

24.04.2017 10:22
debata

Veľkonočná dráma na okraji sedemposchodového domu v okrese Hlohovec sa napokon skončila záchranou 37-ročného muža, ktorý bol v ohrození života. Takmer štyri hodiny sa pohyboval po rímse bytovky. Policajným vyjednávačom sa podarilo získať si jeho dôveru a odovzdali ho do rúk záchranárom.

„Policajní vyjednávači s celým tímom kolegov a v úzkej spolupráci so záchrannými zložkami nadviazali s mužom komunikáciu. Bolo ho potrebné najskôr cielene vypočuť, neustále s ním udržiavať kontakt a nasmerovať ho na iné myšlienky. Úlohou tímu bolo pochopiť aj pohnútky osoby, predvídať jej konanie a zvážiť možné riziká, ktoré prinášala celá situácia,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

V takýchto prípadoch je ťažké predvídať konanie človeka. „Úspešnosť celej záchrannej akcie môže sťažiť alebo zmariť množstvo rôznych faktorov,“ dodala Linkešová. Účelom krízového vyjednávania je podľa jej slov nadviazať kontakt s osobou v krízovej situácii a prostredníctvom obojstrannej komunikácie vytvoriť podmienky pre upokojenie, stabilizáciu alebo vyriešenie krízovej situácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #záchrana #vyjednávanie