Vodiči, pozor! Bratislava začína s opravami ciest

Hlavné mesto začína s komplexnými opravami ciest, chodníkov a ník na zastávkach MHD. V tomto roku je naplánovaná oprava 27 km ciest, 9 km chodníkov a 19 ník na zastávkach MHD. Mesto na tieto opravy vyčlenilo 6 miliónov eur vo svojom rozpočte. Magistrát plánuje oproti minulému roku opraviť dvakrát toľko komunikácií. V rámci opráv chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy priechodov.

25.04.2017 13:07
oprava ciest Foto:
Hlavné mesto začalo s opravami ciest. Ako prvú začali opravovať komunikáciu Pri mlyne vo Vajnoroch.
debata (1)

Prvou veľkou opravou je oprava komunikácie Pri mlyne, ktorá potrvá do 30. apríla 2017. Ide o 3 300 metrov štvorcových komunikácie v úseku od železničného priecestia po Príjazdnú ulicu. Doprava bude počas opravy obmedzená len čiastočne a bude označená prenosným dopravným značením. Predpokladaná hodnota rekonštrukcie je 170-tisíc eur.

Po ukončení opravy Pri mlyne sa bude opravovať Dopravná ulica v úseku od pošty v smere do Rače. Začiatok opravy je naplánovaný na 2. mája. Po nej bude nasledovať oprava Detvianskej ulice v úseku od Kubáčovej ulice po kruhový objazd. Oprava je naplánovaná na 9. mája. Po nich budú nasledovať ďalšie opravy. Všetky opravy sú odsúhlasené Krajským dopravným inšpektorátom. O každej ďalšej bude hlavné mesto informovať, aby sa Bratislavčania mohli včas pripraviť na prípadné dopravné obmedzenia.

Hlavné mesto začalo s opravami ciest. Ako prvú... Foto: Hlavné mesto SR Bratislava
oprava cesty Hlavné mesto začalo s opravami ciest. Ako prvú začali opravovať komunikáciu Pri mlyne vo Vajnoroch.

„V minulom roku sa nám podarilo aj vďaka dotácii od vlády opraviť rekordných 50 kilometrov ciest a keďže je v Bratislave stále stav ciest taký, aký je, chceme pokračovať v tomto tempe aj tento rok. Opäť budeme opravovať celé úseky ciest, teda nielen látať výtlky. Tento rok sa zameriame aj na opravy chodníkov a ník na zastávkach, pričom ich opravíme raz toľko ako v minulom roku,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Najväčšie úseky ciest, ktoré čaká oprava

  • Rožňavská (11-tisíc m2) v úseku od Galvániho po Möbelix obojsmerne
  • Panónska (4 444 m2) lokálne v celom úseku
  • Staré Mesto – Búdkova cesta, Lovinského (3 800 m2) cez Gaštanovú po Valašskú ulicu
  • Smolenická (3 419 m2) v celom úseku obojsmerne
  • Nadjazd Vajnory od svetelnej križovatky po okružnú križovatku

„V tomto roku sa zameriame aj na vodorovné dopravné značenia, na ktoré sme vyčlenili v rozpočte 700-tisíc eur. Premaľujeme nanovo všetky priechody pre chodcov, ako i vodorovné značenia veľkých križovatiek.  Ku dnešnému dňu sme zároveň už osadili 3 500 odraziek na úsekoch ciest opravených v minulom roku,“ informoval primátor. V rámci opráv chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy  priechodov – predpokladáme do 30 priechodov, ako napr. Drieňová ulica (BA II), Prievozská pri McDonald (BA II), Mamateyova ulica (BA V).

Mesto s opravami už začalo

Hlavné mesto po zime už začalo s opravami a značeniami. Začiatkom apríla boli na Štefánikovej ulici namaľované optické brzdy, ktoré vedú k zníženiu rýchlosti vodičov. Vyznačené sú aj priechody pri Spojnej a priechod pri Lermontovej. Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy zároveň začala s výstavbou novej svetelnej signalizácie v Záhorskej Bystrici. Stavebné úpravy na križovatke ulíc Československých tankistov a Bratislavská tak prispejú k väčšej bezpečnosti premávky a ku skvalitneniu života Bratislavčanov.

Vlani mesto opravilo 50 km ciest

Hlavné mesto v minulom roku opravilo dokopy 50 km ciest, 5 km chodníkov a 10 ník na zastávkach MHD. Tento rekordný počet sa podarilo opraviť aj vďaka dotácii od štátu súvisiacej so slovenským predsedníctvom v Rade EÚ. Tento rok hlavné mesto pokračuje v opravách komunikácií z vlastných finančných zdrojov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #doprava #obmedzenia #oprava ciest