Policajti v Trenčíne zachránili život, mladík takmer doplatil na šialený nápad

Trenčianski policajti zachránili ľudský život. Tentoraz nešlo o samovraha, ale o mladíka Martina K. (26), ktorý dostal poriadne šialený nápad a z bytu na štvrtom poschodí sa chcel dostať von cez strešné okno. Podarilo sa mu preliezť až k oknu susedného bytu, tam sa však zasekol a nebol schopný dostať sa dnu, pretože okno bolo mimoriadne úzke a dalo sa otvoriť len na dvadsaťcentimetrovú škáru. Navyše mu došli sily.

03.05.2017 12:29
bytový dom, strešné okná Foto: ,
Bytový dom so strešnými oknami v Trenčíne na Majerovej ulici. Martin K. (26) sa pokúsil vyliezť cez jedno z okien von z bytu.
debata

Policajti dostali hlásenie, že nejaký muž chce v Trenčíne na Majerovej ulici pravdepodobne vyskočiť z okna. „V čase o 17.04 hodine prišla hliadka na miesto, pritom spozorovala muža, ktorý visí z okna na štvrtom poschodí,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Muž visel z podkrovného okna pričom bol nohami čiastočne zapretý o rímsu a rukami sa zúfalo držal výklopného okna, otvoreného asi na dvadsaťcentimetrovú štrbinu. Policajti Ján Čakloš, Róbert Lišťjak, Erik Moravčík a Adam Vrábel neváhali a začal sa súboj s časom o život nešťastníka.

„Neváhali sme ani chvíľu, rozbehli sme sa hore, rozbehli sme sa na povalu, kde bol tento byt, do ktorého sme vošli. V byte nás čakal jeho majiteľ, ukázal nám okno, z ktorého pán visel,“ vysvetlil policat Ján Čakloš. Okno bolo mimoriadne úzke, policajti ho najprv museli vybrať z pántov, aby sa vôbec mali šancu dostať k nešťastníkovi, vzápätí sa Ján Čakloš prestrčil cez okno a muža zachytili za rameno a ruku. Pri malom okienku sa tak v jednom okamihu tlačili štyria policajti z dvoch hliadok len aby zachránili muža stojaceho na rímse. Policajti priznávajú, že tento zásah bol veľmi náročný aj tým, že šlo o pána vážiaceho okolo 120 kilogramov. „Keď už bol zaistený, kolega pána prechytil, ja som si vtedy založil na svoju ruku putá a druhú časť pút som dal na ruku pánovi, keby náhodou padal, aby bol zaistený, aby sa nestalo najhoršie,“ povedal policajt. Muži zákona mali čo robiť, aby mohutného muža vtiahli do bezpečia. Ten navyše s nimi veľmi nespolupracoval, pretože mal zranenú nohu. „Potom sme zistili aj prečo nespolupracuje, mal veľmi opuchnutú nohu a silný zápal. Takže celú tú dobu stál veľký chlap na jednej nohe a už bol unavený,“ dodal Čakloš.

Podľa susedov muž spal v byte, kde bol na návšteve u kamaráta. Ten sa však vybral na nákup, kamaráta v byte zamkol a po prebudení spanikáril a snažil sa z neho dostať na vlastnú späť. Cez okno. Jeho úmyslom bolo preliezť o tri byty ďalej, kde žijú ďalší jeho známi. Muž veril, že mu otvoria okno, aby sa dostal do bytu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #okno #policajná hliadka