Deti v Košiciach recitovali rozprávky, aj keď ešte nevedia čítať

Sedemnásť detských finalistov sa 3. mája predstavilo na záverečnej gala prehliadke jedinečného festivalu Detské rozprávkové Košice. Nadané deti vystúpili s prednesmi poézie a prózy od známych autorov slovenskej detskej literatúry, Márie Rázusovej – Martákovej, Ľudmily Podjavorinskej, Jany Belašicovej, Jozefa Pavloviča, Eleny Čepčekovej a iných.

04.05.2017 17:30
debata
Finalisti Detských rozprávkových Košíc. Foto: Jozef Myslavský
deti, rozprávkové Košice Finalisti Detských rozprávkových Košíc.

Malí finalisti sa na prehliadku prebojovali až po troch náročných predkolách na jednotlivých materských školách v Košickom kraji. Nadané deti zvládli svoje vystúpenia na vysokej profesionálnej úrovni, a pritom žiadne z nich ešte nevie písať ani čítať.

Festival prednesu rozprávok detí vo veku od 4 – 6 rokov si získal srdcia priaznivcov slovenských rozprávok nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. „Volajú nám zahraniční Slováci z Kanady a USA, že by sa veľmi radi na budúci rok prišli so svojimi vnúčatami pozrieť na Slovensko. Veľká vďaka za perfektnú logistiku a celý priebeh podujatia patrí vedeniu Slovenského technického múzea v Košiciach, v spolupráci s ktorým Matica slovenská festival pripravuje,“ povedal na záver zakladateľ a hlavný organizátor matičného festivalu Detské rozprávkové Košice František Mrva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Detské rozprávkové Košice