Bezplatnú právnu poradňu v Karlovej Vsi otvoria 10. mája

Bezplatnú právnu poradňu v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves otvoria pre obyvateľov vo štvrtok 10. mája. Informovala o tom Zuzana Čavajdová z tlačového oddelenia karloveského miestneho úradu.

09.05.2017 14:07
debata

Právna poradňa nenahrádza služby notárov ani advokátskych kancelárií, nezastupuje občanov v súdnych ani iných správnych konaniach, nevypracováva žiadne podania alebo návrhy právnych úkonov. Miestny úrad odporučí klientovi len možné riešenie jeho problému.

Podľa Čavajdovej rok fungovania poradne priniesol niekoľko zistení. „Kým mladí ľudia doplácajú zvyčajne na nešetrné narábanie s financiami, staršia generácia zase mnohokrát doplatí na vlastnú dobrosrdečnosť,“ uvádza mestská časť v tlačovej správe s tým, že radiť sa ľudia chodia s rôznymi problémami. Obzvlášť citlivou skupinou sú starší ľudia, ktorí sa dostali do ekonomických problémov. Právnici pripomínajú, aby boli najmä starší ľudia pri nakladaní s majetok opatrní.

„Upozorňujeme ich, aby si dobre premysleli, či chcú robiť prevody s majetkom, aby sa na sklonku života neocitli v majetkovej alebo finančnej tiesni,“ vysvetľuje vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník, ktorý právnu poradňu vedie. Do finančných ťažkostí môžu ľudí dostať napríklad aj neuvážené pôžičky, zvlášť tie od nebankových subjektov. Človek sa môže zamotať do špirály pôžičiek, ktoré môžu viesť až k exekúciám. Právnici preto radia dobre si premyslieť na čo a akú pôžičku si vezmeme.

Právna poradňa v Karlovej Vsi funguje od vlaňajšieho apríla, otvárajú ju raz za mesiac a jej služby doteraz využilo takmer 160 obyvateľov. Bezplatné právne poradenstvo je pre obyvateľom s trvalým pobytom v Karlovej Vsi a poskytujú ho priamo v budove karloveského miestneho úradu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Karlova Ves #právna poradňa