Mičev chce zastaviť Kotlebu, podpísal memorandum o spolupráci

Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Stanislav Mičev ako prvý z kandidátov podpísal memorandum o spolupráci. Zaviazal sa v ňom k spoločnému postupu demokratických kandidátov pred novembrovými voľbami. Informovala o tom koordinátorka jeho kampane Jana Orlická.

21.05.2017 18:18
Stanislav Mičev Foto: ,
Stanislav Mičev.
debata (25)

„Ak zastavíme Mariana Kotlebu tu, kde sme ho stvorili, zastavíme ho na celom Slovensku,“ uviedol Mičev s tým, že spojiť sily nie je prejav slabosti, ale šanca pre demokraciu.

„Ponúkol som možnosť na základe výziev zo strany verejnosti, ktoré neustále poukazujú na roztrieštenosť demokratických hlasov. Mojím jednoznačným základným cieľom je, aby v povstaleckom kraji nesedel na stoličke predsedu človek s fašistickou orientáciou, ktorý jasne dokázal, že nemá ani základné predpoklady na riadenie kraja," vysvetlil.

Mičev si myslí, že ako demokraticky orientovaní kandidáti sú povinní deklarovať voči voličom a celej verejnosti, že ich snahou nie je naplnenie osobných ambícií, ale ponuka politickej kultúry a zodpovednosti na prospech ľudí, a pre tento cieľ sú ochotní odstúpiť z rozbehnutej kandidatúry na predsedu BBSK.

„Urobme tak na prospech demokraticky orientovaného kandidáta, aby bola vytvorená situácia, ktorá by viedla k jeho víťazstvu vo voľbách. Takéto rozhodnutie nie je pre nikoho z nás jednoduché, a preto chápem váhanie ostatných kandidátov. Ja však jasne deklarujem, že mojím základným cieľom je služba na prospech spokojného občana a na prospech objektívneho rozvoja nášho kraja, čoho dôkazom je aj predložené Memorandum, ktoré podpisujem a nechávam pre všetkých ostatných túto možnosť otvorenú," dodal Mičev na margo memoranda, ktoré podpísal v sobotu 20. mája.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #VÚC #Marian Kotleba #Banskobystrický samosprávny kraj #Stanislav Mičev #voľby do VÚC