Španiel ukrýval hašiš za vyše 4 500 eur

Nevšedný úlovok sa podaril považskobystrickým kriminalistom v spolupráci s tamojšou mestskou políciou. Zadržali muža, ktorý do Považskej Bystrice pricestoval z Prahy a niesol si so sebou vskutku nevšedný náklad.

06.06.2017 12:59
drogy, hašiš, narkotiká, Foto:
Hašiš v kapsulách, ktorý mal v tráviacom trakte zadržaný Španiel.
debata

V útrobách svojho tela podľa polície Španiel David (41) pašoval drogy, a to naozaj úctyhodné množstvo. Policajný vyšetrovateľ už Davida obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. David podľa polície pricestoval 27. mája autobusom z Prahy do Považskej Bystrice. Tu sa ubytoval v hoteli na Ulici slovenských partizánov na päť nocí.

„So sebou si priviezol v tráviacom trakte hašiš. Na základe operatívnych informácií o pohybe muža, ktorý je podozrivý z drogovej trestnej činnosti, mu dňa 31. mája policajti v zmysle zákona vykonali osobnú prehliadku,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

David im dobrovoľne vydal jednu kapsulu veľkú dva krát štyri centimetre. Na základe súdneho príkazu vzápätí policajti prehľadali aj hotelovú izbu, v ktorej našli ďalších 45 kapsúl v tvare vajíčka. David mužom zákona tvrdil, že drogu na naše územie prepašoval zo Španielska pre vlastnú potrebu a vôbec ju nemal v úmysle predávať, čomu sa však ťažko verí pri pohľade na množstvo, ktoré policajti zhabali.

„Zaistený materiál policajti zaslali na expertízne skúmanie. Podľa výsledkov expertízy v jednej kapsule bol živičnatý materiál s hmotnosťou 9,41 gramu so zastúpením THC 29,3 percenta. Toto množstvo z jednej kapsuly zodpovedá 92 obvykle jednorazovým dávkam drogy. V 45 kapsulách bolo podľa expertízy 4 300 obvykle jednorazových dávok drogy,“ vysvetlila policajná hovorkyňa.

Hodnotu hašiša v kapsulách tak vyčíslili na 4 511 eur, pričom hašiš je v zmysle zákona zaradený do 1. skupiny omamných látok. Krajský policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie občana Španielska. Považskobystrický sudca vzápätí rozhodol, že David bude stíhaný väzobne. Za uvedený skutok mu hrozí nemalý trest od desať do pätnásť rokov odňatia slobody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #Považská Bystrica