Na nitriansky súd prišiel mail, píše sa v ňom o bombe

Budova, v ktorej sídlia Okresný a Krajský súd v Nitre bola hore nohami. Dnes ráno polícia evakuovala jej priestory. Dôvodom bol mail, že tam vybuchne bomba.

15.06.2017 10:28 , aktualizované: 12:45
pošta, Trenčín Foto: , ,
Pre anonym o bombe zasahovala polícia pred pár dňami aj na hlavnej pošte v Trenčíne.
debata (3)

„Chcem nahlásiť niečo. Zajtra o 10.00 hod. vybuchne bomba na Okresnom súde v Nitre,“ prečítali si dnes v podateľni nitrianskeho súdu e-mail, ktorý bol doručený včera vo večerných hodinách. Pracovníčka ihneď kontaktovala správcu budovy a políciu.

V jednej budove sa nachádza krajský i okresný súd. „Okamžite po prijatí oznámenia boli na miesto vyslané policajné hliadky, ktoré zabezpečili miesto do príchodu pyrotechnika. Budova bola okamžite evakuovaná,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Jej prehliadku ukončili pred pol jedenástou dopoludnia. Na mieste bol aj pes na vyhľadávanie výbušnín. Žiadne ohrozenie sa nakoniec nepotvrdilo. „Na Okresnom súde Nitra malo v čase bezpečnostných opatrení prebiehať 23 pojednávaní a na Krajskom súde v Nitre 19 pojednávaní,“ povedal hovorca súdov Mário Pivarči. V ich prípade budú vytýčené nové termíny.

Bomby opakovane nahlasoval anonym na košických súdoch. V prípade boli nedávno obvinení dvaja muži. V apríli policajti prehľadávali všetky okresné súdy po telefonáte na linku 158. Na ktorom súde mala byť bomba uložená, anonym nespresnil. Bezpečnostné opatrenia sa preto dotkli všetkých.

Hneď na to zavládol rozruch v Novom Meste nad Váhom. „Haló, haló. Dobrý deň. Chcel by som nahlásiť v Novom Meste nad Váhom na okresnom súde bombu. Je to dosť veľká bomba,“ povedal muž na tiesňovú linku 112. Vzápätí zložil. Po tomto telefonáte museli policajti evakuovať šesť inštitúcií, spolu 302 ľudí. Muža podozrivého zo šírenia poplašnej správy policajti po pár hodinách chytili. Začiatkom júna pribudli ďalšie hlásenia o bombách. Terčom sa stali pošty, banky a poštové banky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #e-mail #anonym #Okresný súd v Nitre