Viacero okresov na východe zasiahla búrková smršť

Viacero okresov najmä na severovýchode Slovenska v piatok popoludní zasiahla búrková smršť, ktorá zanechala značné škody. Hasiči zasahovali postupne v okresoch Stropkov, Svidník, Bardejov a búrka sa neskôr presunula smerom na Domašu, sčasti zasiahlo Vranov nad Topľou a najviac postihnutým bolo mesto Humenné.

23.06.2017 20:07
debata

„Problémy robil najmä silný vietor, vody bolo menej,“ informoval operačný dôstojník. Dodal, že silný vietor vyvrátil viacero stromov a strhol aj niekoľko striech. „Hasiči vyrazili na jeden zásah a hneď boli presmerovaní na druhý. Aktuálne je už situácia síce pokojnejšia, ale na odstraňovaní následkov stále pracujeme,“ uviedol operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove s tým, že v akcii bola všetka dostupná technika.

Búrka v Humennom trvala zhruba necelú štvrťhodinu. Spojená bola s krúpami a silným vetrom. Ako potvrdila Michaela Dochánová z tlačového referátu humenskej radnice, smršť zanechala značné škody. Vyvrátila stromy aj s koreňmi, z viacerých garáži postrhávala strechy, pričom poškodených bolo viacero áut. Zvalené ostali aj stĺpy verejného osvetlenia a pri návale dažďa ostali zatopené niektoré ulice. Pre popadané stromy musela dopravu na niektorých miestach riadiť polícia.

„Prosíme o strpenie pri odstraňovaní škôd, keďže sa odstraňujú postupne z hlavných ťahov a prístupových ciest,“ uviedla Dochánová s tým, že všetky záchranné zložky, vrátane Technických služieb Mesta Humenné a Mestskej polície sú v teréne a pomáhajú odstraňovať škody.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrka