Nové Zámky skončili v pluse

Samospráva v Nových Zámkoch sa môže pochváliť. Minulý rok hospodárila s prebytkom, stihla pritom podporiť viaceré projekty. Mestskí poslanci už schválili záverečný účet mesta, je na ňom plus takmer 2,5 milióna eur. Celú sumu poslanci previedli do rezervného fondu.

25.06.2017 08:00
debata

Príjmy mestského rozpočtu boli za vlaňajšok vo výške viac ako 24 miliónov eur, výdavky činili viac ako 21 miliónov eur. „Popritom, že na účte mesta zostali takéto prostriedky, tak sa zrekonštruovali alebo postavili úplne nové detské ihriská, vytvorili nové parkovacie miesta, postavili sa sociálne zariadenia v letnom kine. Rekonštruovali a postavili sa mnohé nové chodníky v rozmedzí 23-tisíc štvorcových metrov. Investovalo sa taktiež do rôzneho množstva iných projektov,“ povedal primátor mesta Otokar Klein.

Peniaze z rezervného fondu sa použijú napríklad na splatenie zostatku bankového úveru, ďalej pôjdu na rozvojové programy schválené mestským zastupiteľstvom, financovať sa z nich budú tiež havarijné stavy. Celoročné hospodárenie mesta bez pripomienok odobril hlavný kontrolór mesta Štefan Rovňaník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #Nové Zámky