Pri Trnave sa prevrátil autobus, zranených je asi 25 osôb

Pri vážnej dopravnej nehode sa zranilo asi 25 osôb. Ako informovala hovorkyňa HaZZ Zuzana Farkasová, o 8:45 boli hasiči vyslaní k dopravnej nehode autobusu na ceste medzi obcami Bučany a Trakovice. Autobus prichádzal smerom od Piešťan a mal namierené do Smoleníc.

01.07.2017 10:06 , aktualizované: 13:46
bučany, nehoda autobusu, autobus, prevrátený... Foto: ,
Autobus s 52 osobami sa prevrátil nabok.
debata (6)

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa pri nehode autobus prevrátil na bok, pričom sa v ňom viezlo 52 osôb,“ uviedla. Na mieste je záchranársky vrtuľník a evakuačný autobus HaZZ. Pri udalosti zasahuje 17 hasičov z Trnavy, Piešťan a Hlohovca s päť kusov hasičskej techniky," uviedla.

„Bolo počuť brzdenie a buchot. Keď sme vyšli von, sklá na oknách už boli vyrazené a ľudia vychádzali z autobusu von,“ povedali miestni z rodinných domov, ktoré sa nachádzajú na svahu nad miestnom havárie. Zraneným ľuďom z autobusu poskytli pomoc a vodu, aby sa mohli poumývať od krvi.

Pri nehode zasahoval aj vrtuľník. Foto: HaZZ
dopravná nehoda, nehoda, polícia, hasiči, sanitka, Pri nehode zasahoval aj vrtuľník.

Zranených previezli sanitky do nemocníc v Trnave, Galante a Piešťanoch. Jednu vážne zranenú osobu previezol vrtuľník do nemocnice v Bratislave. Pri nehode podľa informácií hovorcu operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela utrpeli štyri osoby ťažké zranenia, 14 stredne ťažké a niekoľko ďalších ľudí vyviazlo s ľahkými zraneniami.

Vo Fakultnej nemocnici v Trnave prebieha diagnostikovanie zranených z autobusu. Zatiaľ nie je podľa hovorkyne nemocnice Anety Racikovej známy ich presný počet, ani rozsah zranení. Bližšie informácie o zdravotnom stave nemocnica poskytne až popoludní.

Ako informovala hovorkyňa Air-transport Europe Zuzana Hopjaková, po pristáti záchranárskeho vrtuľníka priamo na ceste si lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti najťažšie zranenú, 52-ročnú pacientku, ktorá utrpela poranenie chrbtice, hornej končatiny a brucha.

„Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave, pri vedomí letecky transportovaná do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre. Následne sa vrátila posádka späť k miestu dopravnej nehody pre 60-ročného muža s poranením hrudníka a hornej končatiny. Aj tento pacient bol pri vedomí, po ošetrení bol vrtuľníkom transportovaný na centrálny príjem bratislavskej Univerzitnej nemocnice v Ružinove,“ uviedla.

Zranených previezli sanitky do nemocníc v... Foto: Žaneta Mikulíková, Pravda
bučany, nehoda autobusu, hasiči, nehoda, Zranených previezli sanitky do nemocníc v Trnave, Galante a Piešťanoch.

Pravdepodobne v dôsledku šmyku narazil pravou prednou časťou do svahu a prevrátil sa na bok. Podľa Zuzany Farkasovej z HaZZ sa v ňom viezlo 52 osôb. Trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová informovala, že pri nehode nikto nezomrel, v autobuse neboli ani zakliesnené osoby. Cesta je uzatvorená, dopravu odkláňa polícia.

Podľa miestnych ide o nebezpečný úsek, ak vodiči prichádzajúci od Piešťan zbadajú vozidlá odbočujúce z cesty neskoro, musia prudko brzdiť. Na ceste sú navyše vyjazdené koľaje, v ktorých sa po daždi drží voda.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #autobus #nehoda autobusu