Prešovčania odstraňujú následky veternej smršte

V súvislosti s veternou smršťou, ktorá v stredu vo večerných hodinách zasiahla Prešov, prosí mesto obyvateľov, aby nahlásili miesta, kde spadnuté stromy či úlomky konárov poškodili majetok a je potrebné ich odstrániť. Môžu tak urobiť na číslo telefónu 051/3100 246 počas úradných hodín.

06.07.2017 13:50
debata (2)

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, o 21:45 bola v stredu v Prešove vyhlásená mimoriadna situácia pre silnú veternú smršť. Na troch rodinných domoch strhlo a poškodilo strechy. „Celoplošne v meste bola poškodená verejná zeleň, na viacerých miestach pracovali príslušníci HaZZ, dobrovoľní hasiči a záchranné zložky na sprejazdnení komunikácií pre spadnuté stromy a ulomené konáre. V priebehu nočných hodín boli cesty prejazdné. Silný nárazový vietor poškodil aj viaceré stĺpy verejného osvetlenia,“ informovala Kmetóny Gazdová. Doložila, že pracovníci úradu v spolupráci so zmluvnými firmami sú aktuálne v teréne, dokončujú záchranné práce a odstraňujú následky vzniknutých škôd.

Mesto monitoruje situáciu a koordinuje práce. Škody na mestskom majetku i verejnej zeleni sa spisujú, aby ich mohli následne vyčísliť. Na popoludnie je zvolaná koordinačná porada zainteresovaných zložiek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #veterná smršť #spadnuté stromy #HaZZ