Petržalskú plaváreň na mesiac zatvoria

Novú plaváreň medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Petržalka na mesiac zatvoria. Mimo prevádzky bude od pondelka 17. júla do nedele 13. augusta, pre verejnosť ju znova otvoria v pondelok 14. augusta.

11.07.2017 14:30
petržalská plaváreň, plaváreň, bazén, aquapark, Foto: ,
Petržalská plaváreň.
debata

„Naplní sa tak litera zákona, ktorý takýmto zariadeniam prikazuje raz do roka celosystémovú technickú odstávku,“ informovala Silvia Vnenková z tlačového oddelenia petržalského miestneho úradu. Zo všetkých bazénov vypustia vodu, vydezinfikujú ich, skontrolujú technológie a urobia aj povinnú údržbu.

Petržalskú plaváreň pre verejnosť otvorili vlani v septembri. Súčasťou plavárne je wellness svet, 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Nechýbajú ani sauny a občerstvenie. Denná kapacita je šesťsto ľudí. Mestská časť otvorenie plavárne sľubovala vlani na jar a neskôr hovorili o letných mesiacoch. „Každá námietka proces zdržuje, musíme sa s ňou vyrovnať a vyriešiť ju. Daný subjekt následne musí naše vyjadrenie akceptovať,“ povedal vlani koncom apríla zástupca petržalského starostu Ján Bučan.

Vybudovanie plavárne stálo 4,2 milióna eur bez DPH. O petržalskej plavárni sa hovorilo niekoľko rokov, jej základný kameň však položili až začiatkom júla 2014. Pôvodne mestská časť predpokladala, že plaváreň otvoria v máji 2015. To sa však nepodarilo. Petržalský úrad sa pri výstavbe stretol s viacerými nečakanými vecami, práce zdržiavala napríklad chýbajúca dokumentácia k starším rozvodom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #plaváreň