Nehody v okrese Dunajská Streda vzali štyri životy

Dve nehody v okrese Dunajská Streda v priebehu niekoľkých hodín. Tragický koniec mala nočná jazda partie mladých ľudí. Dvaja z nich neprežili náraz do stromu. O niekoľko hodín neskôr prišli o život pri ďalšej nehode otec s dcérou.

11.07.2017 15:02
debata

V aute, ktoré v noci z pondelka na utorok šoféroval 26-ročný muž z Levoče, sa viezli spolu štyria kamaráti. Dvaja spolujazdci na zadných sedadlách sa však už domov nevrátia. Neprežili totiž náraz do stromu. Prípad prevzal vyšetrovateľ a príčinu dopravnej nehody a mieru zavinenia určí až ďalšie vyšetrovanie.

„Z dosiaľ neznámych príčin prešiel vodič do protismeru a následne mimo cesty, kde narazil do stromu. V dôsledku nárazu došlo k smrteľným zraneniam dvoch spolujazdcov sediacich na zadných sedadlách, 17-ročnej ženy zo Zlatých Klasov a 21-ročného muža z Levoče,“ povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Náraz do stromu pri Kvetoslavove neprežili... Foto: KR PZ TRNAVA
nehoda Kvetoslavov, vrak, auto, dopravna nehoda Náraz do stromu pri Kvetoslavove neprežili dvaja zo štyroch kamarátov.

Vodič utrpel povrchové zranenia a 17-ročná spolujazdkyňa na vedľajšom sedadle skončila s poranením dolnej končatiny. „Pri prevoze do nemocnice boli obaja pri vedomí,“ vyhlásil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Oboch pacientov prijali v nemocnici v Dunajskej Strede. „Muž mal ľahšie zranenie, bol ambulantne ošetrený a prepustený domov. Žena mala diagnostikovanú zlomeninu hrudnej kosti. Je hospitalizovaná na traumatológii a jej stav jej stabilizovaný,“ potvrdil hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

K tragickej nehode došlo pri Dunajskej Strede... Foto: SITA, KR PZ Trnava
nehoda, kamion, dopravna nehoda, zrazka K tragickej nehode došlo pri Dunajskej Strede pred 11. hodinou, keď vodič osobného auta Škoda Octavia pri predbiehani zapríčinil čelnú zrážku s kamiónom Scania. Obaja pasažieri osobného automobilu zomreli.

Dychová skúška alkohol u vodiča nepotvrdila. Cesta bola po nehode uzatvorená a polícia usmerňovala obchádzku. Po zadokumentovaní nehody bola opäť sprejazdnená približne o pol ôsmej ráno. Na mieste zasahovali aj hasiči zo Šamorína, ktorí urobili protipožiarne opatrenia na vozidle.

Prešlo pár hodín a policajti vyrážali k ďalšej nehode v okrese Dunajská Streda. Išlo o čelnú zrážku osobného auta s kamiónom, pri ktorej zahynul otec s dcérou. Vracali sa z promócií. Kamionista vyviazol bez zranení, alkohol uňho nezistili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #havária #nehoda #Dunajská Streda #tragická nehoda #dopravná nehoda