V Bratislave zrekonštruovali rekreačný areál Červený kríž

Rekreačný reál Červený kríž v bratislavskom lesoparku zrekonštruovali. Pribudli nové lavičky, altánok či atrakcie pre deti. O obnove areálu novinárov na brífingu informoval primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal. Na rekonštrukcii mesto spolupracovalo s Mestskými lesmi v Bratislave.

17.07.2017 16:42
Rekreačný reál Červený kríž v bratislavskom... Foto:
Rekreačný reál Červený kríž v bratislavskom lesoparku
debata

Prvá časť obnovy bola vlani na jeseň, celkovo investovali 67 800 eur. V tejto etape postavili altánok, v ktorom sú stoly, lavice a gril. Druhú etapu robili tento rok na jar, v nej dostavali altánok, zastrešili ho, urobili aj vyhliadkovú vežu. V areáli pribudli aj drevené stoly s lavicami a ohniská. Druhá časť obnovy stála 36 930 eur. Altánok je z dreva a zastrešuje priestor na sedenie pre približne 35 ľudí. Strecha je pokrytá plastovým šindľom. Na drevené prvky použili drevo zo smreka.

Zrekonštruovaný areál Červený kríž je ďalšou atrakciou, ktorou chce mesto prilákať ľudí do prírody. Po domčeku na strome pod Kačínom pribudol ďalší, postavili ho Pod Dubmi v lokalite Dlhé lúky. Verejnosť môže v korunách stromov prenocovať od 15. júla. Domček je na svahu, z terasy je výhľad na okolie, blízko je malá lúka, studnička a piknikové miesto s ohniskom. Domček je pre štyri osoby. Drevený príbytok umiestnili na statných duboch vo výške približne štyri metre nad zemou. Celková plocha je 29,2 metra štvorcového, z toho terasa má rozlohu 14,2 metra štvorcového. Domček je zaistený oceľovými lanami, pomocou ktorých je zavesený do koruny stromov. Elektrina ani voda tu zavedené nie sú. Suché WC je v blízkosti domčeka.

Záujemcovia si domček môžu rezervovať na stránke www.ba-lesy.sk mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave, ktorá bude domček prevádzkovať. Cena zostáva taká istá ako pri prvom domčeku, čo je sto eur na noc. Domček v hodnote 19 000 eur postavila spoločnosť Tree Houses.

Domček na strome v bratislavských mestských lesoch pod Kačínom otvorili vlani v októbri. Bol prvý nielen v hlavnom meste, ale aj na Slovensku, v ktorom sa môžu ľudia ubytovať. Je určený maximálne pre tri osoby vrátane detí. Jeho výstavba stála 16 400 eur a financovali ho z mestského rozpočtu v rámci projektu Milión pre Bratislavu. Rozloha domčeka je 26 štvorcových metrov. Skladá sa z vnútornej časti, ktorá má rozmery pätnásť štvorcových metrov a z vonkajšej terasy s rozlohou jedenásť štvorcových metrov. Stavba je vo výške šesť metrov nad zemou a zaistili ju oceľovými lanami, pomocou ktorých ju zavesili do korún stromom. Ani v tomto domčeku nie je k dispozícii voda či elektrina. Pri domčeku je ekologická toaleta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Červený kríž