Po viacdňovom pátraní našli utopenú Kristínu

Z Malého Dunaja vytiahli telo 15-ročnej Kristíny, po ktorej hasiči a potápači pátrali už štvrtý deň. V pondelok sa nevynorila nad hladinu pri vodnom mlyne v Tomášikove v okrese Galanta, kde sa kúpala s dvomi sestrami a náhradnými rodičmi.

20.07.2017 19:35 , aktualizované: 21:20
malý dunaj, záchranári, utopenie, topenie, Foto:
K vodnému mlynu vyrazili hasiči v pondelok o pol druhej popoludní.
debata (1)

Telo mladého dievčaťa našli dnes asi okolo šiestej hodiny večer, približne 300 metrov od miesta nehody. „Ide o nezvestnú Kristínu,“ potvrdila krátko pred pol deviatou večer trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Aj keď to podľa popisu bolo pravdepodobné, čakalo sa ešte na identifikáciu príbuznými.

Okrem Kristíny sa mali vo vode topiť aj ďalšie dve ženy z rodiny. Ich životy však zachránila duchaprítomnosť 42-ročného muža, ktorý v blízkosti nešťastia kosil trávu a počul ich volanie o pomoc.

„Skočil rýchlo do vody a zachránil jednu zo sestier spolu s matkou. Druhé dievča už ale vytiahnuť nedokázal, pretože bol sám vysilený,“ priblížil v utorok pre Pravdu starosta obce Tomášikovo Zoltán Horváth.

Potvrdil, že nešlo o miestnych ľudí, ani člnkárov. „Pri mlyne boli asi tretí- či štvrtýkrát, pretože sa im to miesto páčilo,“ prezradil. Voda je podľa neho bezpečná pre splav i pre turistov. „Neviem, či sa kúpali tam, kde sa nemalo. Dievčatá asi nevedeli dobre plávať,“ mienil starosta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #pátranie #utopenie #Malý Dunaj