Kraj chce v Petržalke postaviť rodinný park

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje v mestskej časti Bratislava - Petržalka pri lokalite Slnečnice za kruhovým objazdom na pozemkoch BSK vybudovať rodinný park pod názvom Family Park.

21.07.2017 10:01
BSK: Súťaž na Family park Foto: ,
Pohľad na lokalitu pri obytnej zóne Slnečnice v mestskej časti Bratislava - Petržalka, kde Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje za kruhovým objazdom vybudovať rodinný park pod názvom Family Park pri príležitosti brífingu predsedu BSK. Kraj zároveň plánuje vyhlásiť aj súťaž na výstavbu a prevádzku tohto rodinného parku a vyhodnotenie predpokladá v polovici septembri podľa toho, koľko záujemcov sa prihlási.
debata

Informoval o tom predseda BSK Pavol Frešo s tým, že kraj zároveň plánuje vyhlásiť aj súťaž na výstavbu a prevádzku tohto rodinného parku a vyhodnotenie predpokladá v polovici septembri podľa toho, koľko záujemcov sa prihlási.

“Chceme pre tento deväťhektárový pozemok nájsť partnera, ako je to napríklad zvykom v Rakúsku či v Česku. Nepôjde však o predaj, ale o prenájom pozemku,“ vysvetlil Frešo. Dodal, že Family Park by mal mať zábavno-náučný charakter a mal by slúžiť celým rodinám.

Podľa hlavnej architektky Bratislavy Ingrid Konrad je pozemok súčasťou mesta, nachádza sa vo vonkajšej centrálnej zóne. “Dobré dopravné napojenie predurčuje túto lokalitu, aby tu verejný záujem ostal, to znamená v súlade s územným plánom hlavného mesta tu budú funkcie, ktoré súvisia so športom, s rekreáciou či s pobytom,“ uviedla Konrad. Rodinný park by mal podľa nej fungovať v letnom aj v zimnom režime a mal by byť miestom stretávania sa najmä rodín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Petržalka #Pavol Frešo