Záchranári v Banskobystrickom kraji ošetrili 30 pacientov v dôsledku horúčav

V Banskobystrickom kraji pracovníci záchrannej zdravotnej služby zaznamenali v utorok 1. augusta deväť kolapsových stavov, v stredu ich bolo dvanásť a vo štvrtok opäť deväť, celkovo za tri dni ošetrili 30 pacientov pre vysoké teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre Banskobystrický kraj výstrahu pred vysokými teplotami druhého stupňa.

04.08.2017 11:55
debata

Informácie o výjazdoch záchranárov poskytol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR (OSZZS) Boris Chmel.

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici na Oddelení urgentného príjmu podľa hovorkyne Ruženy Maťašeje ošetrila počas týchto dní iba päť pacientov pre kolaps z tepla, lebo väčšine sa venovali priamo záchranné zložky. „Napriek horúčavám, ktoré zavládli na celom území Slovenska, záchranári situáciu zvládajú a počet výjazdov je v rámci celoslovenskej normy,“ konštatoval Chmel. Ako ďalej uviedol, na celom Slovensku malo OSZZS počas troch dní od utorka 1. augusta, odkedy situáciu monitorujú, 246 zásahov v dôsledku extrémnych teplôt.

Krajské operačné strediská záchrannej zdravotnej služby sídlia vo všetkých krajských mestách v budovách obvodných úradov. Ich základnou úlohou je prostredníctvom tiesňovej linky záchrannej zdravotnej služby 155 príjem, spracovanie a odozva na tiesňové volanie.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre Banskobystrický kraj aj dnes výstrahu pred vysokými teplotami druhého stupňa a pre južné oblasti až tretieho stupňa. V sobotu varovania pokračujú prvým stupňom a pre juh kraja druhým stupňom.

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #SHMÚ #Banskobystrický kraj