Viceprimátor Popradu Gašper je pripravený prevziať zodpovednosť za vedenie mesta

Popradský druhý viceprimátor Pavol Gašper je v prípade potreby pripravený prevziať zodpovednosť za vedenie mesta. Uviedol to dnes vo svojom vyjadrení pre médiá v súvislosti s pozitívnou dychovou skúškou primátora Jozefa Švagerka.

17.08.2017 12:24
debata (1)

„O pozitívnej dychovej skúške nášho primátora pri riadení vozidla viem z médií. Neviem o žiadnom oficiálnom vyjadrení orgánov činných v trestnom konaní. Bez ohľadu na to, či sa táto informácia potvrdí, je primátor mesta dospelým človekom, ktorý za svoje činy zodpovedá po právnej i morálnej stránke a mal by byť pozitívnym príkladom pre všetkých občanov mesta,“ uviedol.

Policajti zastavili primátora Švagerka v stredu o pol piatej popoludní na ceste v smere na Veľký Slavkov. „Päťdesiatročný vodič z Popradu bol pri kontrole podrobený aj dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny a nameraná hodnota ukázala viac ako jedno promile,“ povedal hovorca prešovskej krajskej polície Daniel Džobanik. „Doposiaľ nebol podaný žiaden návrh na súd v súvislosti s týmto skutkom,“ uviedla dopoludnia pre agentúru SITA hovorkyňa prešovského krajského súdu Ivana Petrufová.

Popradského primátora podozrievali z problémov s alkoholom ešte vlani, v apríli mu dokonca adresovali niektorí popradskí poslanci list, uviedli v ňom aj to, aby zvážil svoje pôsobenie na poste primátora. Vtedy uviedol, že ide len o „štvanú kampaň bývalého primátora mesta Antona Danka“. V rámci reakcie na list Švagerko pred všetkými prítomnými vykonal dychovú skúšku, ktorá mala zistiť prítomnosť alkoholu v jeho krvi, výsledok bol negatívny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #Poprad #alkohol za volantom #Jozef Švagerko #Pavol Gašper