V Nových Zámkoch by mohlo vyrásť nové klzisko

Už túto zimu by sa Novozámčania mohli dočkať svojej vlastnej umelej ľadovej plochy na námestí. S návrhom prišiel na zasadnutí mestského zastupiteľstva riaditeľ organizácie Novovital Ľudovít Lebó. Tá sa stará aj o kúpalisko, športovú halu či plaváreň v meste.

30.08.2017 12:30
klzisko, zima, sneh, dovolenka, hory,... Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Mesto plánuje syntetickú ľadovú plochu kúpiť priamo od výrobcu. Jej cena aj s montážou by mala stáť viac ako 70-tisíc eur. V hre bol aj prenájom plochy, z tohto návrhu však nakoniec zišlo. „Prenájom na dva zimné mesiace by stál asi 33-tisíc eur. Zakúpenie plochy je preto oveľa výhodnejšie, keďže by sme plochu mohli teoreticky využívať aj celoročne a výrobca navyše ponúka 12-ročnú záruku,“ vyjadril sa riaditeľ spoločnosti Novovital.

Na zastupiteľstve zazneli nápady niektorých poslancov, ktorí by boli radi, keby sa plocha využívala čo najviac. Ako podotkol primátor mesta Otakar Klein, jedinou podmienkou pre umiestnenie ľadovej plochy na námestie je to, že ju budú môcť ľudia využívať bezplatne. Ľadová plocha by sa mala pozdvihnúť atmosféru vianočných trhov, podľa príkladu z iných slovenských miest. Ľadová plocha by mala mať rozmery 20×10 metrov, k dispozícii by mala byť aj požičovňa korčúľ.

Plocha by mala byť zo špeciálneho materiálu, ktorý sa netopí. „Toto je veľká výhoda, keďže sa tým znižujú náklady na údržbu, plochu netreba chladiť a nie je potrebná ani rolba na úpravu ľadu,“ doplnil Ľudovít Lebó. Na zastupiteľstve sa objavili aj názory, že v letných mesiacoch by sa mohla plocha premiestniť na iné miesto a využívať ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nové Zámky #klzisko