Bratislavský Most SNP je po rekonštrukcii plne prejazdný

Ako informovala hovorkyňa hlavného mesta Bratislavy Zuzana Onufer, oprava vozovky na moste išla podľa harmonogramu a práce skončili v riadnom termíne do 31. augusta.

01.09.2017 12:31
debata (4)

Cestári odstránili pôvodné asfaltové a izolačné vrstvy z povrchu oceľovej mostovky, na ktorú po čistení postupne kládli vrstvy liateho asfaltu. V júli opravovali vonkajšie jazdné pruhy a následne v auguste vnútorné jazdné pruhy, na čo po celý čas dozeral autorský aj stavebný dozor. Po ukončení stavby mesto so zhotoviteľom naďalej komunikuje o prevzatí stavby a kontroluje kvalitu diela.

Cestu opravovala spoločnosť Swietelsky Slovakia v hodnote 1,5 mil. eur. Súťaž vyhrala spomedzi troch uchádzačov. „Firma pracovala podľa schválenej projektovej dokumentácie a zodpovedá za kvalitu prác,“ hovoril Marek Papajčík z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu.

Most SNP, ktorý sa v minulosti volal aj Nový most, je oceľový, cestný, zavesený most cez Dunaj. Je to jediný most v Bratislave, ktorý nemá žiadny pilier v toku rieky Dunaj. V roku 2001 ho vyhlásili za stavbu storočia na Slovensku v kategórii mostné stavby. Celková dĺžka mosta je 430,8 metra, šírka 21 metrov a výška 95 metrov. Most SNP otvorili v roku 1972.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Most #Most SNP #rekonštrukcia ciest #oprava mosta