Baška má v Trenčíne podporu koalície aj Strany zelených

Predstavitelia štyroch politických strán sa v Trenčíne dohodli na spoločnom postupe pred regionálnymi voľbami.

05.09.2017 11:14
debata (1)

Deklaráciu o spolupráci a partnerstve politických strán vo voľbách do Trenčianskeho samosprávneho kraja podpísali v pondelok v Trenčíne predstavitelia Smeru-SD, Slovenskej národnej strany, Mosta – Híd a Strany zelených.

Dohodli sa na plnej podpore kandidátovi na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavovi Baškovi (Smer-SD), na spoločnej kandidátke na poslancov, na spoločnom postupe vo volebnej kampani a na napĺňaní rozvojových zámerov kraja. Informoval Marek Briestenský, krajský tajomník Smeru-SD v Trenčíne.

Medzi priority koalície patrí oblasť stredného školstva, zdravotníctvo, sociálna pomoc, kultúra, šport, ale aj rozvoj infraštruktúry a verejnej osobnej dopravy.

Štyridsaťdvaročný Jaroslav Baška svoju kandidatúru oznámil ešte koncom júna na Trenčianskom hrade. V tomto volebnom období je predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja, pred štyrmi rokmi vo voľbách zvíťazil už v prvom kole. Zároveň je aj poslancom Národnej rady SR za Smer. V minulosti pôsobil ako starosta obce Dohňany, ale bol aj ministrom obrany.

Tohtoročné voľby do vyšších územných celkov budú 4. novembra, voľby budú prvýkrát len jednokolové.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #SNS #Most-Híd #Smer #Trenčiansky samosprávny kraj #Jaroslav Baška #Strana zelených Slovenska #voľby do VÚC