Koalícia opozičných strán odovzdala svoju kandidátku na poslancov a prešovského župana

Koalícia strán Kresťanskodemokratické hnutie, Sloboda a Solidarita, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA odovzdala kandidačné listiny na predsedu a do zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja.

05.09.2017 14:00
debata

Ako povedal pre agentúru SITA podpredseda KDH Pavol Zajac, za túto koalíciu kandiduje na predsedu kraja primátor Levoče Milan Majerský a do zastupiteľstva 62 kandidátov, čo je plný počet kandidátov vo všetkých 13-tich volebných obvodoch. „Myslím si, že sme postavili kvalitnú zostavu kandidátov, tak na poslancov, ako aj na predsedu kraja,“ povedal Zajac.

Medzi kandidátmi sú traja primátori miest: Milan Majerský (Levoča) – kandidát na predsedu, Andrea Turčanová (Prešov) a Štefan Milovčík (Snina) – kandidáti na poslancov. Ďalej medzi kandidátmi na poslancov sú poslanci NR SR Jozef Lukáč a Martin Fecko z OĽANO, viceprimátor Sabinova – Ján Fekiač, starostovia siedmich obcí, podnikatelia, pedagógovia, lekári, ale aj študent vysokej školy. „Som presvedčený, že táto partia ľudí bude úspešná,“ povedal Zajac.

debata chyba
Viac na túto tému: #kandidatúra #Prešovský samosprávny kraj #voľby do VÚC