Zelení vylúčili svojho krajského predsedu, ktorý podporil Kotlebu

Krajský predseda Strany zelených Slovenska (SZS) Marek Mališ dnes na tlačovej besede v sídle Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) v Banskej Bystrici vyhlásil, že svoju "kandidatúru na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sťahuje a ako strana podporia v nadchádzajúcich voľbách Mariana Kotlebu". Strana zelených zareagovala na informáciu o tom, že sa Mališ vzdal kandidatúry v prospech Kotlebu jeho vylúčením zo strany.

05.09.2017 16:55
debata

V zmysle zákona politická strana alebo koalícia politických strán prostredníctvom svojho splnomocnenca, a nezávislý kandidát osobne doručia kandidátne listiny pre voľby do zastupiteľstva a pre voľby predsedu samosprávneho kraja. Posledný termín preberania kandidačných listín na Úrade BBSK je dnes do polnoci.

Nových županov bude Slovensko voliť prvú novembrovú sobotu. Obyvatelia Banskobystrického kraja si po odstúpení Mališa budú vyberať z jedenástich kandidátov, ktorí svoj zámer uchádzať sa o funkciu predsedu samosprávneho kraja doteraz oznámili.

Okrem súčasného župana Mariana Kotlebu, ktorý kandiduje za ĽSNS, sa o post župana uchádza aj podpredseda Strany rómskych koalícií Vojtech Kökény, bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor, generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev, podnikateľ Ján Lunter, poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita a poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus, poslanec banskobystrického mestského parlamentu Igor Kašper, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, prednosta Mestského úradu v Brezne Martin Juhaniak, starosta obce Mýtna Pavel Greksa a primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Banskobystrický samosprávny kraj #Strana zelených Slovenska #voľby do VÚC #Marek Mališ