Bratislavský Istropolis má nového majiteľa, sily spojili dvaja developeri

Developeri Immocap a YIT založili akciovú spoločnosť s názvom First SPV. Firma Immocap na Trnavskom mýte postavila nákupné centrum Central a plánuje aj obnovu podchodu. Medzinárodný developer YIT stojí v Bratislave za viacerými projektmi, napríklad rekonštrukciou areálu bývalej továrne na cverny.

07.09.2017 10:51
Bratislava,Istropolis Foto: ,
Budova Istropolisu na Trnavskom mýte v Bratislave.
debata

Investori uspeli vo výberovom konaní Jednotného majetkového fondu. Súčasťou transakcie je okrem samotnej budovy, známej ako kultúrne a kongresové centrum, aj pozemok s rozlohou 3,7 hektára. Uvádza sa v tlačovej správe. Trnavské mýto je jednou z najvýznamnejších dopravných a komunikačných križovatiek v hlavnom meste.

V spoločnom podniku sú obe firmy zastúpené rovnakým, 50-percentným podielom. Istropolis vidia ako príležitosť na vytvorenie moderného multifunkčného priestoru, v ktorom ostane zachovaná aj kultúrno-spoločenská funkcia. Čo to však pre budovu a okolie znamená, zatiaľ neupresnili.

„V tejto chvíli by bolo predčasné hovoriť o konkrétnom zámere, verejnosť budeme priebežne informovať o budúcich krokoch. Projekt, ktorý plánujeme na tomto mieste, bude mestotvorný projekt regionálneho významu. Nehnuteľnosť aj celý priestor Trnavského mýta je dlhodobo zanedbávaný, zaslúži si revitalizáciu a skvalitnenie a to aj vzhľadom na veľký rozvoj, ktorý nastal v jeho blízkosti v posledných rokoch. Napríklad Central, rezidenčná výstavba naokolo a v najbližšom čase plánujeme začať revitalizáciu podchodu na Trnavskom mýte,” uviedol Martin Šramko, generálny riaditeľ firmy Immocap.

V rámci prvých krokov sa začne s preberaním majetku, podrobnou analýzou a prípravnými prácami. Nasledovať by malo vyhlásenie medzinárodnej architektonickej súťaže.

„Myslíme si, že odpoveď na otázku, aké bude dotknuté územie v budúcnosti, môže vzniknúť len v rámci diskusie všetkých zúčastnených strán. Uvedomujeme si, že lokalita si zaslúži kvalitný mestotvorný projekt regionálneho významu a v tejto súvislosti uvítame zodpovednú, širokú diskusiu s prispením tak odbornej, ako aj laickej verejnosti,” povedal Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavské mýto #Istropolis #YIT #Immocap