Rozlúčka s letom v nedeľu v Bratislave obmedzí MHD

Kultúrne podujatie Rozlúčka s letom 2017 v hlavnom meste SR Bratislave obmedzí v nedeľu mestskú hromadnú dopravu. Akcia bude na Štúrovej ulici a na Starom moste, v týchto miestach vylúčia električkovú dopravu.

08.09.2017 12:37
šafárikovo námestie, štúrova ulica, električka, Foto: ,
Ulice budú patriť ľuďom.
debata

Náhradnú dopravu za linky 1 a 3 budú od začiatku do konca dennej premávky zabezpečovať autobusovou linkou „X95“. Tá bude premávať z Vyšehradskej k Nemocnici sv. Michala. Linky 95 a 97 z Petržalky do centra mesta a späť premávať nebudú. Dopravný podnik Bratislava o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke.

Náhradná linka autobusu

Linka X95 v smere na Nemocnicu sv. Michala bude jazdiť z konečnej Vyšehradská po trase linky 95 po zástavku Farského. Ďalej to bude po trase Bosákova, Černyševského, železničný prejazd, Einsteinova, Most Apollo, Košická, Mlynské nivy, Ulica 29. augusta, Cintorínska a Nemocnica sv. Michala. Obsluhovať bude zastávky ako linka 95, ďalej Most Apollo, Prístavná, Autobusová stanica, Cintorínska a Nemocnica sv. Michala. V smere na Vyšehradskú bude X95 cestujúcich voziť z Cintorínskej ulice na Rajskú, na Dunajskú ulicu, pokračovať bude na Mlynské nivy, Košickú, Most Apollo, Einsteinovu a Krasovského. Pokračovať bude v smere na Petržalku po zastávku Farského. Na zastávke Farského sa napojí na trasu linky 95 a pokračovať bude na Vyšehradskú. Obsluhovať bude zastávky Nemocnica sv. Michala, Ul. 29 augusta, Autobusová stanica, Košická, Most Apollo a zastávky ako linka 95. Zástavku Muchovo námestie nebude obsluhovať.

Trasy električiek

Električka číslo 1 bude od začiatku do ukončenia premávky jazdiť z Hlavnej stanice po trase Obchodná, Kapucínska, tunel, Rázusovo nábrežie, Mostová, Jesenského, Nám. SNP, Obchodná a Hlavná stanica. Vynechávať bude zastávky Nám. SNP, Šafárikovo nám., Farského a Jungmanova. Električka číslo 3 z Rače bude premávať po trase Obchodná, Kapucínska, tunel, Rázusovo nábrežie, Mostová, Jesenského, Nám. SNP, Obchodná a Rača.

Linka 4 bude jazdiť cez Mostovú a Jesenského obojsmerne, linka 8 v smere na Nám. Ľ. Štúra obslúži zastávku Nám. Ľ. Štúra ako linka č. 4. V smere do Ružinova pôjde od zastávky Nám. Ľ. Štúra po trase Rázusovo nábrežie, tunel, Kapucíska, Obchodná, kde sa od zastávky Poštová-Martinus napojí na svoju trasu.

Do ulíc vyrazí aj historická električka

Počas nedeľného kultúrneho podujatia bude premávať aj historická električka číslo 18 po trase Jungmanova, Farského, Sad J. Kráľa, zastávka pri Umelke a späť. Odchody z Jungmanovej budú každú hodinu od 14:00 do 22:00. Odchody od Umelky budú každú pol hodinu od 14:30 do 21:30, v prípade veľkého záujmu aj o 22:30. Historická električka číslo 18 bude pre cestujúcich premávať zadarmo.

Kultúrne leto v hlavnom meste SR Bratislave ukončia v nedeľu 10. septembra. Kultúrny a zábavný program pre ľudí bude od 14:00 do 22:00 na bratislavskej Štúrovej ulici a na Starom moste. Pripravujú pre nich koncerty, tanec, cirkusové atrakcie, divadlo i workshopy, zábava bude na viacerých pódiách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD