V Prievidzi spadlo lietadlo, pilot zomrel

Deň otvorených dverí v Aeroklube na letisku v Prievidzi sa skončil tragédiou. V sobotu krátko pred pol štvrtou popoludní sa tu zrútilo lietadlo s troma ľuďmi na palube.

16.09.2017 16:25 , aktualizované: 18:08
debata (20)
Lietadlo sa v tomto momente zrútilo a jeho... Foto: Dávid Kocian
lietadlo, Prievidza Lietadlo sa v tomto momente zrútilo a jeho osádke utekajú na pomoc ľudia.

Pilot (31) krátko po nehode zomrel, 23-ročná žena, ktorá sa viezla v lietadle tiež utrpela ťažké zranenia a vrtuľníkom ju transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici. Tretí člen posádky utrpel ľahšie zranenia.

Trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová potvrdila, že na palube lietadla boli spolu s pilotom dvaja ďalší ľudia. Polícia sa prípadom zaoberá. Nehoda sa odohrala priamo pred očami stoviek divákov, ktorých prilákal Deň otvorených dverí na letisku. Sem prileteli dve lietadlá. „Prilietali z Valašskej Belej. Ešte hlásili v ampliónoch, že priletia o šesť minút, že už vyštartovali, mali tu urobiť akrobaciu, všetci sme na to čakali,“ povedal jeden zo šokovaných svedkov. Podľa neho prileteli dve lietadlá o 16.20 hodine. „Troška to tu popráškovalo, urobili akrobaciu. Leteli vedľa seba, potom sa šli rozdeliť, jedno z lietadiel sa odklonilo doľava a druhé doprava. Jedno z tých lietadiel však urobilo otočku, ale bola veľmi ostrá, potom už len spadol,“ dodal svedok. Podľa neho po páde ešte jeden z členov posádky otvoril kokpit a vystúpil.

Lietadlá sú vo vzduchu, fotka vznikla tesne... Foto: Dávid Kocian
lietadlo, Prievidza Lietadlá sú vo vzduchu, fotka vznikla tesne pred osudným pádom.

Nehoda sa odohrala na Deň otvorených dverí, keď si na letisku pripravili pre nadšencov lietania množstvo atrakcií, medzi nimi zoskoky z lietadiel, balón, tandemové zoskoky, modely lietadiel, rogalá, modelársku súťaž či let na vetroni. Ľudia mali možnosť vyhrať let lietadlom, či zoskok padákom. Podujatie sa začalo o desiatej dopoludnia a malo sa skončiť o piatej hodine poobede. Lietadlo, ktoré spadlo bol jednomotorový dvojplošník, takzvaný Čmelák Z-37.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #zranení #Prievidza #obeť #Pilot #pád lietadla