V Prievidzi policajti zadržali amerického basketbalistu

Prievidzskí policajti zadržali mladého amerického basketbalistu Chrisa P., ktorý má hrávať za Prievidzský basketbalový klub a momentálne ho vypočúvajú policajti. Za všetkým má byť údajne mladučká Slovenka.

21.09.2017 13:29
basket Foto:
Americký basketbalista Chris P. (vpravo) počas prípravného zápasu proti Karlovke Bratislava.
debata (2)

Američan mal mať so 16-ročnou slečnou sexuálny pomer, pričom ju mal údajne vydierať. Nič však nemusí byť tak, ako sa na prvý pohľad zdá. Polícia zatiaľ muža z ničoho neobvinila.

„Prievidzskí policajti zadržali 23-ročného muža, cudzieho štátneho príslušníka, ktorý je podozrivý z niekoľkých trestných činov, ktoré zatiaľ nebudeme špecifikovať. S podozrivým momentálne vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony,“ vysvetlila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová s tým, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa momentálne nedá k prípadu viac povedať. Mladý muž nie je v tomto okamihu z ničoho obvinený a nie je ani jasné, čo sa medzi ním a mladou slečnou malo odohrať. Podľa našich informácií sa po zadržaní políciou správal pokojne, ale je prekvapený z toho, čo sa okolo neho deje. „V klube o ničom takom informácie nemáme, sezóna sa ešte nezačala, začína sa až na budúci týždeň. Teraz sme ešte v príprave,“ povedal Peter Mičuda, riaditeľ Slovenskej basketbalovej ligy.

„Momentálne disponujeme iba tou informáciou, že náš hráč je na polícii, kde sa dobrovoľne dostavil, je momentálne vypočúvaný ako podozrivý. Bližšie informácie zatiaľ z polície nemáme. Máme nejaké interné pravidlá a náš hráč je teraz preto suspendovaný,“ povedal Martin Boško z basketbalového klubu v Prievidzi.

Podľa informácií z prostredia prievidzského basketbalu ide zrejme o nedorozumenie. „Ona si s ním dávala normálne fotky na instagram, stretávala sa s ním, tvorili pár, takže netušíme, o čo teraz ide,“ povedal náš zdroj.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #policajti #Prievidza #vypočúvanie #Prievidzský basketbalový klub