Polícia v Prievidzi obvinila amerického basketbalistu zo sexuálneho násilia

Amerického basketbalistu Chrisa Perryho z BC Prievidza obvinila polícia zo sexuálneho násilia, znásilnenia, výroby detskej pornografie a vydierania. Dvadsaťtriročný basketbalista mal znásilniť šestnásťročnú Prievidžanku.

22.09.2017 14:46
debata (3)
Týchto skutkov sa údajne dopustil v období od 15. augusta do 16. septembra, prevažne v nočných hodinách v jednom z prievidzských bytov. Tínedžerku podľa polície nútil k orálnemu sexu a nahrával na mobilný telefón ich sexuálny styk. Vyhrážal sa jej, že video zverejní. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, mladistvá mala naivné predstavy a snahy nadviazať bližšie priateľstvo s americkým športovcom. Vzhľadom na to, že ide o citlivý prípad a mladistvé dievča, polícia nebude poskytovať žiadne bližšie informácie. V danej veci naďalej prebieha vyšetrovanie. Chris Perry v lete podpísal kontrakt s účastníkom najvyššej slovenskej súťaže BC Prievidza, vedenie tímu ho už suspendovalo až do odvolania. „Klub BC Prievidza v súčasnej dobe disponuje informáciou, že náš hráč je vypočúvaný ako podozrivý na polícii. Bližšie informácie nám zatiaľ neboli poskytnuté a čakáme ďalej, ako sa situácia vyvinie. V zmysle našich interných pravidiel je až do úplného vyriešenia suspendovaný,“ uvádza sa v stanovisku klubu na oficiálnom facebookovom konte.

Američan strávil uplynulú sezónu v univerzitnom tíme Lincoln Memorial, v ktorom odohral 28 stretnutí a dosiahol priemery 17,7 bodu, 8,4 doskoku a 1,3 bloku. V Prievidzi mal začať svoju profesionálnu kariéru, zatiaľ v drese BC neabsolvoval žiaden súťažný zápas.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne násilie #BC Prievidza #Chris Perry #basketbalista