RegioJet sa zapojí do integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji

Dopravca RegioJet sa zapojí do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vlakové spojenie má pomôcť najmä bratislavským mestským častiam Podunajské Biskupice a Vrakuňa, ktoré dlhodobo trpia dopravnými zápchami. Na rokovaní bratislavského mestského zastupiteľstva o tom rozhodli mestskí poslanci.

27.09.2017 11:55
vlak, regiojet, regio jet, student agency Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

Dopravca by mal od začiatku roku 2018 obsluhovať zastávky Bratislava-Hlavná stanica, Bratislava-Nové Mesto, Bratislava-Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Rovinka, Nové Košariská, Miloslavov, Kvetoslavov-zastávka a Kvetoslavov. V blízkej budúcnosti plánujú na tejto trati vybudovať ďalšie dve nové zastávky, Martinský cintorín a Ružinov.

Vlaková linka S70 by mala premávať od 15-minútových intervalov počas dopravnej špičky po 60-minútové intervaly v ostatných časoch. Vstup RegioJetu do IDS BK schválili aj bratislavskí krajskí poslanci na júnovom zasadnutí zastupiteľstva. Ľudia môžu počas cestovania RegioJetom využívať všetky jednorazové a predplatné cestovné lístky IDS BK.

Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji spustili 1. júna 2013 na území Bratislavy a okresu Malacky. Od 1. novembra 2015 dopravný systém rozšírili aj na okresy Pezinok, Senec a vybrané obce v Trnavskom kraji.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #RegioJet