V ružinovskej lokalite Štrkovecké jazero bude stavebná uzávera

V lokalite Štrkovecké jazero v bratislavskej mestskej časti Ružinov bude stavebná uzávera. Ako ďalej informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová, starosta mestskej časti Dušan Pekár už podpísal územné rozhodnutie o stavebnej uzávere.

28.09.2017 12:06
ružinov Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Územie Štrkoveckého jazera je ohraničené ulicami Drieňovou, Bajkalskou, Ružinovskou, Sabinovskou, Svidníckou a Stropkovskou a celková výmera tejto plochy je 149 131 štvorcových metrov. Ide už o tretiu stavebnú uzáveru v mestskej časti.

“Stavebná uzávera je spôsob, ako ochrániť túto lokalitu pred ďalšou výstavbou,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár. Výstavbu v danej lokalite pozastavia do času, kým nebude schválený územný plán zóny, maximálne však na päť rokov. V Ružinove je už od októbra minulého roku platná stavebná uzávera pre lokalitu Ostredky a od júla minulého roku pre územie Bajkalská-roh.

V mestskej časti sa momentálne spracováva deväť územných plánov zóny, tri najstaršie už od roku 2010: Štrkovecké jazero, Bajkalská – Drieňová, Bajkalská – roh, Cvernovka, Ostredky, Nivy – Palkovičova, Miletičová trhovisko, Pošeň – sever, Pošeň – juh.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #stavebná uzávera