Začína sa revitalizácia ružinovského jazera Rohlík

Bratislavská mestská časť Ružinov v spolupráci s Univerzitnou nemocnicou Bratislava začína revitalizovať Ružinovské jazero, takzvaný Rohlík. Na tlačovej konferencii to povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

02.10.2017 17:03
BRATISLAVA: Revitalizácia jazera Rohlík Foto: ,
Pohľad na časť Ružinovského jazera, známeho ako Rohlík počas prvého dňa revitalizačných prác. Ide o jeho skrášlenie a zároveň aj zachovanie divokej krásy jazera.
debata

Zároveň novinárov informoval o tom, čo plánuje mestská časť spolu s nemocnicou na tomto mieste urobiť. “Budeme odstraňovať divo rastúci porast, vybudujeme chodníky, upravíme plochu pred jazerom, upravíme pláž a dočistíme vodnú hladinu. Taktiež osadíme lavičky – päť kusov s operadlami, tri bez operadiel a smetné koše,“ povedal Pekár. Táto úprava bude podľa neho stáť asi 30-tisíc eur, ktoré ma ružinovská samospráva vyčlenené vo svojom rozpočte.

Podľa riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava Juraja Kovácsa nové vedenie urobí všetko preto, aby spríjemnilo prostredie obyvateľov Ružinova ako aj pacientom v nemocnici. “S Dušanom Pekárom chceme byť aj v budúcnosti kooperatívni a všetky stretnutia, ktoré sme so starostom Pekárom mali, boli konštruktívne,“ uviedol Kovács.

Ružinovské jazero alebo Rohlík je vodná nádrž v mestskej časti Bratislava – Ružinov, ktorá sa nachádza v blízkosti areálu Univerzitnej nemocnice Bratislava. V nádrži žije šestnásť druhov rýb, raky aj korytnačky, v okolí hniezdia kačice a labute. Jazero spravuje Slovenský rybársky zväz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ružinov #Rohlík