V Bratislave vybudujú 55 elektronabíjacích staníc

V hlavnom meste Bratislave chcú do konca roka 2020 vybudovať 55 elektronabíjacích staníc. Projekt má prispieť k rozvoju elektromoblity vo veľkých európskych mestách, k jej prepojeniu na iné druhy dopravy a tiež k znižovaniu znečistenia ovzdušia.

05.10.2017 13:53
elektronabijacie stanice3 Foto:
Bratislava bude mať do konca roku 2020 sieť 55 elektronabíjacích staníc vďaka medzinárodnému projektu URBAN-E, ktorý je zameraný na podporu rozširovania infraštruktúry elektronabíjacích staníc v Európe.
debata (7)

Do projektu sa zapojili hlavné mesto SR Bratislava, spoločnosť Západoslovenská energetika, a. s. a spoločnosť GO4, s.r.o. O projekte pri nabíjacej stanici v bratislavskom Novom Meste hovoril primátor hlavného Bratislavy Ivo Nesrovnal. Ako spomenul, v meste chcú postaviť 50 elektronabí­jacích staníc pre striedavý prúd a päť rýchlonabíjacích staníc na jednosmerný prúd.

Medzinárodný projekt URBAN-E sa zameriava na podporu rozširovania infraštruktúry elektronabíjacích staníc v Európe. V rámci projektu v hlavných mesta Slovinska, Chorvátska a Slovenska postavia spolu 167 nabíjacích staníc. Európska komisia v júli tohto roka udelila projektu URBAN-E grant v rámci finančného mechanizmu na podporu infraštruktúr­nych sietí.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #elektromobilita